UN-ova kampanja #HeForSheAtHome

UN-ova kampanja #HeForSheAtHome

Činjenicom da je jedna od posljednica globalne pandemije koronavirusa sve izraženija nejednakost među spolovima vezana uz kućanske poslove, čišćenje, brigu o djeci, bolesnima i starijima – vodi se UN-ova kampanja #HeForSheAtHome.

– Žene čine 70% radne snage u zdravstvenom sektoru i sektoru socijalne zaštite te obavljaju tri puta više neplaćenog skrbnog rada u kući od muškaraca. Nalaze se na prvim linijama borbe protiv pandemije. UN-ova kampanja #HeForSheAtHome želi ukazati na ovu nepravdu te potaknuti muškarce da ravnopravno podijele teret rada u svojim domaćinstvima. – navode iz Ženske sobe – Centra za seksualna prava.

Uz navedeno, kampanjom se različitim metodama potiče muškarce iz cijelog svijeta da pošalju, odnosno podijele svoje priče. Poziva ih se da postanu muški uzori, bilo da se radi o korištenju novog usisavača ili zanimljivoj strategiji pranja suđa. Svoje priče mogu poslati na e-adresu heforshe@unwomen.org i/ili ih podijeliti na društvenim mrežama i označiti hashtagom #HeForSheAtHome.

 

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.