Web-portal ”Re-open EU” za lakše i sigurnije ponovno otvaranje Europe

Web-portal ”Re-open EU” za lakše i sigurnije ponovno otvaranje Europe

Europska komisija pokrenula je novu platformu Re-open EU (Ponovno otvori EU) koja građanima pruža informacije potrebne za sigurno planiranje odmora i putovanja u bilo koju svrhu uz vođenje maksimalne brige o zdravlju i sigurnosti u kontekstu ponovnog otvaranja Europe. Informacije se redovito ažuriraju i dostupne su na 24 jezika, a na sljedećoj je stranici dostupna hrvatska inačica.

Iako je zaštita javnog zdravlja i dalje prioritet, Komisija želi i da svi uživaju u praznicima, da se ponovno druže s obitelji i prijateljima te da putuju bez bojazni. Ovaj interaktivni alat pruža informacije koje su potrebne za sigurno planiranje europskih putovanja i odmora.

Portal se koristi tako da se odabere željena destinacija država članica EU, za koju onda možete saznati odgovore na brojna pitanja o transportu, dostupnim turističkim uslugama te zdravlju i sigurnosti – primjerice mogućnost slobodnog kretanja, potreba za karantenom, dostupni tipovi prijevoza, otvorenost kafića, hotela i ostalih turističkih sadržaja, potreba za nošenjem maske, održavanje fizičkog razmaka i brojna druga pitanja.

Europska komisija naglašava da se informacije na stranici temelje na najnovijim dostupnim podacima koje su dostavile države članice EU-a i koji su prikupljeni iz drugih javno dostupnih i vjerodostojnih nacionalnih izvora.

 

Preuzeto sa: www.mobilnosti.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.