Europska komisija: Uključite se u javno savjetovanje o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija: Uključite se u javno savjetovanje o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje na razini EU-a kako bi u novi akcijski plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus. Zbog pandemije su pozatvarane i škole i sveučilišta. Učenje na daljinu i učenje putem interneta te digitalne tehnologije upotrebljavali su se više nego ikada. Rezultati savjetovanja pokazat će spoznaje na temelju novostečenih iskustava te će se uključiti u prijedloge za novi akcijski plan, koji će biti posebno važan u razdoblju oporavka od krize.

Javnim savjetovanjem nastoje se prikupiti mišljenja od svih građana, ustanova i organizacija iz javnog i privatnog sektora koji žele podijeliti svoja stajališta i iskustva iz dosad nezabilježene krize, kao i svoju viziju digitalnog obrazovanja u Europi. Savjetovanje [je/će biti] dostupno na svim službenim jezicima EU-a, a trajat će do 4. rujna. Postupku savjetovanja doprinijet će niz ljetnih informativnih događanja na internetu, koja će se organizirati kako bi se prikupilo što više mišljenja o digitalnom obrazovanju i iskustava stečenih tijekom krize.

Naime, digitalna transformacija jedan je od prioriteta Europske komisije, kako je utvrđeno u vodećoj strategiji pod nazivom Europa spremna za digitalno doba. Visokokvalitetno i uključivo obrazovanje i osposobljavanje izrazito su važni za uspješnu provedbu te transformacije i pripremu svih Europljana za život i rad u digitalnom dobu. S tim će ciljevima Europska komisija u rujnu 2020. predstaviti novi akcijski plan za digitalno obrazovanje. Taj će plan biti ključan instrument u oporavku od krize koju je uzrokovao koronavirus, a u njemu će se u obzir uzeti iskustva stečena tijekom krize i dugoročna vizija za europsko digitalno obrazovanje.

Više informacija potražite na mrežnoj stranici Europske komisije.

 

Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.