Prijavite se na online radionicu i doznajte što donose europske platforme za Centre izvrsnosti u strukovnom obrazovanju

Prijavite se na online radionicu i doznajte što donose europske platforme za Centre izvrsnosti u strukovnom obrazovanju

U sklopu 18. izdanja Europskog tjedna regija i gradova koje se 2020. u potpunosti održava u digitalnom obliku i nudi mogućnost za sudjelovanje u preko 500 virtualnih događanja tijekom tri tjedna u listopadu, u srijedu 14.10.2020. putem Zoom platforme od 11:30 do 13:00 sati održava se i world café s temom Centri izvrsnosti u strukovnom obrazovanju.

U navedenom događanju možete doznati više o nedavno osnovanim europskim platformama za Centre izvrsnosti u strukovnom obrazovanju, financirane iz programa Erasmus+ (Ključna aktivnost 3) koje povezuju pružatelje visokokvalitetnih vještina i kompetencija na regionalnoj razini u određenom sektoru ili za određeni društveni izazov. U Centre su uključeni pružatelji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kao i drugi dionici  u sustavu poput poslovnih udruženja ili regionalnih razvojnih agencija.

Planirana je financijska potpora za ovu inicijativu i u programu nasljedniku programa Erasmus+ (2021. – 2027.), a više informacija o ulozi i ciljevima za Centre izvrsnosti možete pronaći i na mrežnim stranicama Europske komisije te se inspirirati za prijavu na nekom od budućih natječaja.

Za sudjelovanje na ovom događanju se potrebno registrirati u EU login sustavu najkasnije do 27.9.2020. i slijediti tri jednostavna koraka kako biste se 14.10. mogli priključiti sesiji o Centrima izvrsnosti u strukovnom obrazovanju na europskoj razini i dodatno se upoznati s ovom inicijativom, kao i razmotriti na koji način biste mogli vještine integrirati u svoje strategije nakon 2020. za što je moguće dobiti potporu i od Europskog fonda za regionalni razvoj (Smart Specialisation Strategies post 2020).

Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.