CroMSIC pokrenuo božićni projekt kojim prikuplja donacije za djecu iz Afrike

CroMSIC pokrenuo božićni projekt kojim prikuplja donacije za djecu iz Afrike

Ovoga mjeseca, Udruga studenata medicine CroMSIC pokrenula je božićni projekt kojim nastoji prikupiti donacije za gladnu djecu iz afričkog sela Kivumu u Ruandi. Radi se o selu s mnogo siromašnih obitelji koje se svakodnevno bore s gladi, raznim bolestima poput malarije te nedostatkom novca za osnovne potrepštine. Zbog toga nisu u mogućnosti osigurati svojoj djeci potrebne knjige za obrazovanje, odjeću ili igračke.

Članovi CroMSIC-a odlučili su prosinac posvetiti raznovrsnim akcijama kojima će afričkoj djeci osigurati barem jedan topli obrok dnevno i adekvatno školsko obrazovanje. Sukladno epidemiološkoj situaciji, većina akcija odvijat će se onlineStudenti će prikupljene donacije predati udruzi Srce za Afriku, a prva je akcija koju je predstavio CroMSIC bila online izložba fotografija djece iz spomenutog sela. Izložba je osmišljena uz pomoć hrvatskog fotografa Fabia Šimićeva i udruge Srce za Afriku, a možete je pogledati na ovoj poveznici.

Kako donirati?

Pogledajte online izložbu fotografija, izaberite jednu ili više fotografija koje su vam najljepše, ispunite obrazac i donirajte određeni iznos novca na račun Udruge. Nakon što to učinite, svoju izabranu fotografiju možete preuzeti na Medicinskom fakultetu u Osijeku ili na nekom unaprijed dogovorenom mjestu, uz predočenje potvrde o donaciji. Sve će fotografije biti izrađene u formatu od 20×30 centimetara. Kada određeni broj donatora ispuni potrebni obrazac, članovi CroMSIC-a obavijestit će kada i gdje se može doći po fotografije. Detalje o uplati na račun Udruge možete provjeriti ovdje.

Zajednički rad udruge Srce za Afriku i studenata CroMSIC-a velikodušna je namjera usmjerena na poboljšanje položaja Afrike. Od dosadašnjih donacija Udruga je uspjela osigurati bolje školsko obrazovanje i prehranu djece. Osim toga, pomogla je u izgradnji novog vrtića, osnovne i srednje škole, a trenutno je u izgradnji i sportska dvorana. Iz ovih je podataka vidljivo da je napredak moguć, a čak i simboličnom donacijom može se štošta promijeniti. Sudjelujte u projektu, donirajte i pomozite djeci Afrike!

 

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.