Erasmus+ postaje virtualan!

Erasmus+ postaje virtualan!

Pandemija koronavirusa primorala je sve na prilagodbu načina života novonastalim uvjetima. Program Erasmus + nije nikakva iznimka. Kako bi se studentima diljem svijeta omogućila razmjena znanja i iskustava i u ovim kompliciranim vremenima, pokrenut je program virtualne Erasmus + mobilnosti, javlja Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Svi polaznici programa komunicirat će, učiti i surađivati sa profesorima, kolegama i mentorima iz brojnih drugih zemalja u virtualnom okruženju. Time će steći mnoga međukulturna iskustva, ali i iskustvo online suradnje što će ih pripremiti na razne moderne izazove.

Zainteresirani kandidati virtualno mogu sudjelovati i u Erasmus + praksi u nekoj od tvrtki koje sudjeluju u programu. Zbog pandemije, praksu je moguće ostvariti i do 18 mjeseci nakon stjecanja diplome. Važno je napomenuti kako se, kao i do sada, potrebno prijaviti prije isteka studentskog statusa.

Kako se epidemiološka situacija na terenu iznimno brzo može promijeniti, moguća je i kombinacija fizičke i virtualne mobilnosti, što znači kako je mobilnost započetu u virtualnom obliku moguće završiti u fizičkom obliku, ali i obrnuto.

Naravno, mnogi studenti nemaju svu potrebnu opremu za sudjelovanje u virtualnoj mobilnosti, niti financijske mogućnosti za njenu nabavku. No, Erasmus + program može pomoći i u tome. Dovoljno je obratiti se svome visokom učilištu.

Za sve informacije o rokovima prijave i uvjetima natječaja potrebno je javiti se Erasmus koordinatoru, odnosno Uredu za međunarodnu suradnju na svojemu visokom učilištu.

 

Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.