Pokrenute hrvatske mrežne stranice Europske snage solidarnosti!

Pokrenute hrvatske mrežne stranice Europske snage solidarnosti!

Sve informacije o novom programu Europske snage solidarnosti (European Solidarity Corps) možete pratiti na službenim hrvatskim mrežnim stranicama www.europskesnagesolidarnosti.hr. Općenite informacije o ESS-u i dosad su bile dostupne na hrvatskom jeziku na Portalu Europskih snaga solidarnosti koji uređuje Europska komisija i gdje se mladi registriraju u bazu potencijalnih sudionika. Hrvatske mrežne stranice uređuje Agencija za mobilnost i programe EU, provedbeno tijelo Programa u Hrvatskoj.

Europske snage solidarnosti postaju samostalni program Europske unije kojim se nastavlja i osnažuje volontiranje za mlade u matičnoj zemlji i u inozemstvu. Europska volonterska služba (EVS) i volonterski projekti dosada su se provodili u okviru programa Erasmus+, no osamostaljivanjem Europskih snaga solidarnosti područje volontiranja prebačeno je u cijelosti u ESS.

Osim volontiranja koje čini fokus Europskih snaga solidarnosti, pravne osobe mogu mlade angažirati u vidu osposobljavanja za samostalni rad ili zapošljavanja u području solidarnosti. Mladi mogu prijavljivati i Projekte solidarnosti kojima odgovaraju na potrebe svojih lokalnih zajednica (npr. kampanje, sajmovi, akcije itd.).

Europske snage solidarnosti otvorene su mladima od 18 do 30 godina, a organizacije koje žele prijaviti projekt u području volontiranja ili zapošljavanja moraju biti akreditirane Oznakom kvalitete koje se može zatražiti tijekom cijele godine (akreditacije dobivene u okviru EVS-a vrijede i za područje volontiranja u ESS-u).

Prvi i jedini rok za prijavu projekata za financiranje u ovoj godini je 16.10.2018. Agencija će uoči roka organizirati i informativni dan 21.9. za sve akreditirane organizacije zainteresirane za prijavu projekata u području volontiranja i stručnog rada.

 

Preuzeto iz: Eurodeskovog biltena

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.