Obilježavanje Europskog tjedna mladih od 29.4. do 5.5. 2019. godine

Obilježavanje Europskog tjedna mladih od 29.4. do 5.5. 2019. godine

Obilježavanje 9. izdanja Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine. Tijekom Tjedna mladih održavat će se brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk.

Tema ovogodišnjeg Tjedna mladih je Demokracija i ja. Fokus Tjedna mladih je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima, uoči predstojećih izbora za Europski parlament (23. do 26.5.2019.), te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih. Europski tjedan mladih je i platforma za isticanje aktivnosti i prilika za mlade koje nudi europski programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Ovo događanje također predstavlja priliku za predstavljanje primjera uspješnih priča iz programa Erasmus+.

Mladi koji žele sudjelovati u lokalnim ili regionalnim događajima koji se održavaju tijekom Tjedna mladih mogu posjetiti mrežne stranice www.youthweek.eu na kojima se nalazi pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe.

 

Preuzeto sa: www.civilnodruštvo-istra.hr

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.