Poziv na konferenciju „Budućnost civilnog društva: aktivan doprinos građana društvenim promjenama”

Poziv na konferenciju „Budućnost civilnog društva: aktivan doprinos građana društvenim promjenama”

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2019., 16. i 17. svibnja 2019., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira konferenciju „Budućnost civilnog društva: aktivan doprinos građana društvenim promjenama“. Cilj je u okviru konferencije problematizirati aktualne oblike organiziranja građana, posebno mladih te promišljati načine većeg motiviranja i mobiliziranja građana za teme od interesa za opće dobro. Razmatrat će se i uloga javnih institucija i javnih izvora financiranja u aktivnom doprinosu građana društvenim promjenama, a problematizirat će se i mogućnosti uključivanja civilnog društva u aktivnosti organizirane u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU.

Program konferencije te prijavnicu možete pronaći na službenim web stranicama Ureda za udruge: https://udruge.gov.hr/

Rok za prijavu sudjelovanja je 10. svibnja 2019. godine, a broj sudionika Konferencije je ograničen te će sudionici biti odabrani prema redoslijedu prijave.

Ured za udruge Vlade RH već tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata udruga od 16. do 18. svibnja 2019. godine kako bi udruge građanima približile svoje programe i aktivnosti. Udruge širom Hrvatske organizirale su brojne kreativne radionice, predavanja, predstave, akcije te na inovativne načine predstavile svoje društveno korisne projekte i programe, ali i mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe.

 

Preuzeto sa: http://www.civilnodrustvo-istra.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.