Otvorene prijave za nagradu EGSO-a za civilno društvo za 2019.

Otvorene prijave za nagradu EGSO-a za civilno društvo za 2019.

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) raspisao je natječaj za Nagradu za civilno društvo za 2019. Ovogodišnja je tema Više žena u europskom društvu i gospodarstvu, a nagradit će se inovativne inicijative i projekti čiji je cilj borba za jednake mogućnosti za žene i muškarce i jednako postupanje prema njima u svim sferama gospodarskog i društvenog života.

Za Nagradu EGSO-a za civilno društvo mogu se prijaviti sve organizacije civilnog društva službeno registrirane u Europskoj uniji koje djeluju na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj ili europskoj razini, ali i pojedinci. Mogu se prijaviti samo inicijative ili projekti koji su već provedeni ili su u tijeku. Izabrat će se najviše petoro dobitnika koji će dobiti nagrade u ukupnoj vrijednosti od 50 000 EUR.

EGSO će ovogodišnju Nagradu za civilno društvo dodijeliti izvanrednim projektima i inicijativama koji se bave barem jednim od sljedećih pitanja:

  • borbom protiv rodnih stereotipa, diskriminatornog društvenog ponašanja i predrasuda u svim područjima gospodarskog i društvenog života ili podizanjem svijesti o tim pitanjima,
  • podizanjem svijesti o posljedicama rodnih stereotipa nastalih u okviru medijskih sadržaja,
  • poticanjem sudjelovanja žena u zanimanjima u kojima tradicionalno dominiraju muškarci, kao što su zanimanja iz sektora prirodnih znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike te informacijskih i komunikacijskih tehnologija, te borbom protiv rodne segregacije u obrazovanju,
  • suzbijanjem rodno uvjetovanih razlika u plaćama i mirovinama,
  • poticanjem ženskog poduzetništva, jednakosti u donošenju odluka, ekonomske neovisnosti žena i ravnoteže između poslovnog i privatnog života,
  • rješavanjem posebnih problema s kojima se suočavaju žene u osjetljivom položaju, kao što su samohrane majke, žene s invaliditetom, migrantice, pripadnice etničkih manjina ili niskokvalificirane radnice.

Rok za podnošenje prijava je 6. rujna 2019. u 10:00 sati, a svečanost dodjele nagrada održat će se 12. prosinca 2019. u Bruxellesu.

Cjelokupan opis uvjeta i internetski obrazac za prijavu dostupni su OVDJE.

 

Preuzeto sa: http://www.civilnodrustvo-istra.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.