Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Creative arts as a path to inclusion, Düsseldorf, Njemačka, 10. – 13. listopada 2019.; rok za prijavu: 7. srpnja 2019.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Creative arts as a path to inclusion, Düsseldorf, Njemačka, 10. – 13. listopada 2019.; rok za prijavu: 7. srpnja 2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru pod nazivom Creative arts as a path to inclusion, koji će se održati u Düsseldorfu u Njemačkoj od 10. do 13. listopada 2019. u organizaciji njemačke nacionalne Erasmus+ agencije i ministarstva obrazovanja (Pädagogischer Austauschdienst (PAD) and the Ministry of Education of NRW).

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

Teme i ciljevi seminara: kontaktni seminar omogućit će ravnateljima i nastavnicima rad na temama od zajedničkog interesa. Sudionici će dobiti opće informacije o programu Erasmus+ te o specifičnostima Ključne aktivnosti 2 – Školska partnerstva. Naglasak će biti na temama koje promiču kreativne umjetnosti kao jedan od puteva prema uspješnoj inkluziji.

“Inkluzija” podrazumijeva jednak pristup i jednake mogućnosti za sve. Kreativno izražavanje kroz slikanje, pjevanje, ples, dramu može ojačati grupu, emocionalnu inteligenciju te razviti znatiželju i empatiju. Svi učenici mogu sudjelovati u skladu sa svojim sposobnostima. Različite razine poznavanja jezika ili interkulturalne razlike mogu se uspješno kompenzirati putem zajedničkog kreativnog rada. Sudionici seminara imat će priliku razmijeniti primjere dobre prakse, odnosno, predočiti vlastita iskustva u korištenju kreativnosti u svakodnevnom radu. Također će međusobno razvijati inkluzivne i kreativne projekte koje će moći prijaviti u okviru Erasmus+ natječaja u 2020. godini.

Očekivani rezultati seminara: sudionici će razviti projektne ideje i započeti s pripremom projektnog prijedloga u okviru Ključne aktivnosti 2 – Školska partnerstva.

Program događanja započinje 10. listopada u večernjim satima (neformalno druženje uz večeru s početkom u 19:00h), dok je posljednji dan, 13. listopada, predviđen za odlaske.

Ciljana skupina

Kontaktni seminar namijenjen je odgojno-obrazovnim djelatnicima u području odgoja i općeg obrazovanja. Uglavnom je usmjeren na ravnatelje škola i nastavnike koje podučavaju učenike u dobi od 6 do 16 godina, a zainteresirani su za razvoj projektnih ideja u okviru Školskih partnerstava.

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati oko 70 sudionika iz cijele Europe, a najviše 2 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske za područje odgoja i općeg obrazovanja.

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta u iznosu do 500,00 EUR. Troškove smještaja za tri noćenja, obroka i materijala za seminar financirat će organizator.

 Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

Krajnji rok za prijavu na kontaktni seminar je 7. srpnja 2019.

 Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje odgoja i općeg obrazovanja).

 

Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.