Obavijest organizatorima volontiranja

Obavijest organizatorima volontiranja

Pozivaju se sve udruge, ustanove, zaklade i fundacije, druge neprofitne pravne osobe, državna tijela i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, koji su tijekom 2019. godine bili organizatori  volontiranja, da podnesu izvješće o organiziranom volontiranju putem aplikacije koju je moguće pronaći na web adresi. Od 1. siječnja 2020. godine bit će omogućen pristup aplikaciji za unos izvješća o organiziranom volontiranju.

Sukladno članku 33. Zakona o volonterstvu (Narodne novine, broj 58/07 i 22/13) te Pravilniku o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja (Narodne novine, broj 9/18), svaki organizator volontiranja dužan je dostaviti godišnje izvješće o volontiranju Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao tijelu nadležnom za praćenje provedbe navedenog Zakona i razvoja politike volonterstva.

Izvještajno razdoblje odnosi se na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine, a rok za dostavu izvješća je 31. ožujka 2020. godine.

Više informacija zajedno sa statističkim podacima o organiziranom volontiranju u 2018. godini možete pronaći ovdje.

 

Preuzeto sa: https://mdomsp.gov.hr/

Fotografija preuzeta sa: https://pixabay.com/

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.