MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE NAJAVILO:ISPLATA PRVE RATE POTPORA POLJOPRIVREDNICIMA KREĆE OD 17. VELJAČE

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE NAJAVILO:ISPLATA PRVE RATE POTPORA POLJOPRIVREDNICIMA KREĆE OD 17. VELJAČE

U ponedjeljak, 17. veljače započinje isplata prve rate izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima, u ukupnom iznosu od gotovo 1,7 milijardi kuna, najavilo je Ministarstvo poljoprivrede. Bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje, te za mlade poljoprivrednike.

Proizvodno vezane potpore

Također, isplatiti će se i proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, tov junadi, voće, povrće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve, kao i potpore male vrijednosti za duhan, maslinovo ulje, rasplodne krmače te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara. U ožujku će se isplatiti potpora poljoprivrednicima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima (Mjera 13). Isplata druge rate potpora će započeti u travnju, a bit će isplaćeno 800 milijuna kuna.

Jedinstveni zahtjevi

Podsjetimo, u studenom 2019. godine poljoprivrednicima je isplaćen predujam izravnih plaćanja u iznosu od 1,3 milijarde kuna, što je gotovo 200 milijuna kuna više nego prošle godine. Kroz sve oblike potpora poljoprivrednicima će ove godine biti isplaćeno 3,8 milijardi kuna, temeljem podnesenih jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2019. godini.

 

Preuzeto sa: www.zabok.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.