Prilika za mlade pisce: otvorene su prijave za četvrtog panelista na Čitaj, pitaj!

Prilika za mlade pisce: otvorene su prijave za četvrtog panelista na Čitaj, pitaj!

Voliš književnost? Osim što voliš uživati u dobroj knjizi, ponekad nešto napišeš? Pišeš poeziju, kratke priče, romane, haiku? Vodiš blog ili profil na društvenim mrežama posvećen književnosti? Najbolje se osjećaš kad vidiš svoje misli pretočene u riječi i smatraš književnost najljepšim oblikom umjetnosti? Ako je odgovor na barem jedno od ovih pitanja apsolutno da ili hm, pa mislim da da, prava si osoba za nas.

Centar za razvoj mladih organizira Čitaj, pitaj – književno događanje na kojem će se održati kviz popraćen vrijednim nagradama, razmjena knjiga Šalji dalje i panel-rasprava s temom Što znači biti (uspješan) mladi autor u 21. stoljeću? Vrijeme i mjesto radnje – 25. ožujka u 17:30 u Konferencijskoj dvorani na drugom katu knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Na panel-raspravi sudjelovat će troje mladih ljudi čiji je životni poziv upravo književnost, a jedan od njih je i Luka Tripalo – mladi nagrađivani pjesnik koji je, uz pisanje i mnoštvo drugih aktivnosti kojima se bavi, diplomirao farmaciju. Osim već potvrđenih sudionika, predstavit ćemo jednog mladog autora čija djela (još) nisu objavljena kao četvrtog panelista, a kojeg ćemo izabrati književnim natječajem. Na natječaj se mogu prijaviti svi autori mlađi od 30 godina čiji rukopisi još nisu objavljeni.

Kako i zašto se prijaviti? 

Osim što ćeš kao četvrti panelist dobiti priliku družiti se sa zaljubljenicima u književnost, moći ćeš podijeliti svoja razmišljanja o položaju mladih u književnosti s publikom, upoznati uspješne mlade književnike, pitati ih što god te zanima, vidjeti kako izgleda svijet književnosti dok se ne pišu književna djela i steći korisne kontakte u svijetu književnog izdavaštva. Uz to, prije panel-rasprave predstavit ćemo tebe i tvoje stvaralaštvo čitateljima portala Studentski.hr intervjuom.

Za prijavu je potrebno:

  • kratko (ali, s obzirom na to da znamo da voliš pisati, može biti i dugo) motivacijsko pismo u kojem ćeš nam napisati zašto si baš ti najbolji izbor za četvrtog panelista
  • ulomak autorskog teksta, duljine najviše dvije kartice (jedna kartica = 1800 znakova s prazninama) kako bismo vidjeli kako književno dišeš
  • sve to, zajedno sa svojim osobnim podacima (ime, prezime i adresa), pošalji nam na e-mail citaj.pitaj@cerm.hr s naznakom Čitam, pitam, pišem
  • ako se odlučiš prijaviti, budi siguran da si pročitao Pravila privatnosti, jer samom prijavom na njih pristaješ.

Prijave zaprimamo do 8. ožujka u 23:59 nakon čega ćemo te, ako prođeš u uži krug, pozvati na kavu i kratak razgovor da se upoznamo, a nakon razgovora izabrat ćemo pobjednika natječaja.

Dolaskom na Čitaj, pitaj u organizaciji udruge Centar za razvoj mladih možeš samo profitirati – sigurno ćeš se zabaviti i pritom naučiti nešto novo, a možda i osvojiti vrijedne nagrade koje su ti osigurale nakladničke kuće Vuković & Runjić te Znanje, koje su uz Knjižnicu Filozofskog fakulteta u Zagrebu glavni partneri projekta. Uz Studentski.hr, projekt će medijski popratiti Z1 televizija te Zabavni radio.

Kako ti ne bi promakle ostale važne informacije o natječaju, zaprati naš Facebook i Instagram profil, da prvi saznaš tko su ostali panelisti, zaprati Studentski.hr, da ti ne promaknu slične super prilike za mlade, zaprati Studentsku mrežu, a da vidiš čime se još bavimo, zaprati CERM.

Već imaš ideju koje ćeš nam svoje djelo poslati? Jedva ga čekamo pročitati!

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.