Otvoren Javni poziv za „EU Health Award 2020“

Otvoren Javni poziv za „EU Health Award 2020“

Obavještavamo zainteresirane da je Europska komisija 4. ožujka 2020. godine objavila Javni poziv za „EU Health Award“ kojim na prijavu poziva osnovne i srednje škole, nevladine organizacije te gradove s više od 30 000 stanovnika, koji svojim inicijativama promiču zdrav način života promicanjem uravnotežene prehrane i zdravih prehrambenih navika, podizanjem svijesti o zdravoj tjelesnoj težini i sprečavanjem korištenja duhanskih proizvoda među djecom i mladima od 6 do 18 godina.

Javni poziv ostaje otvoren do 29. travnja  2020. godine u 11 sati (prema srednjoeuropskom vremenu), a prihvatljivost inicijativa, kao i drugi uvjeti te prijava na javni poziv može se provjeriti i izvršiti preko poveznice (https://ec.europa.eu/health/award/). Proglašenje pobjednika u pojedinim kategorijama održat će se u studenom 2020. u Bruxellesu na Ceremoniji dodjele nagrada.

Podsjećamo vas da je prošlogodišnju prvu nagradu „2019 EU Health Award“ Europske komisije,  u kategoriji nevladinih organizacija osvojilo društvo „Naša djeca“ iz Zaboka s projektom „Zdravo i fino“ dobivši novčanu nagradu od 100.000 eura (http://www.dndzabok.hr/). U okviru natječaja Europske Komisije na temu „Borba protiv pretilosti u djece i mladih“, OŠ Podturen iz Međimurske županije zauzela je drugo mjesto, a učenici škole su imali prilike posjetiti Europsku komisiju i prisustvovati ceremoniji dodjele nagrade (http://os-podturen.skole.hr/?news).

Detalje vezane uz prijavu možete pronaći niže:

Preuzeto sa: www.apprrr.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.