Paneuropski Hackathon #EUvsVirus – zajedno protiv koronavirusa!

Paneuropski Hackathon #EUvsVirus – zajedno protiv koronavirusa!

U suradnji sa zemljama članicama Europske unije Europska komisija organizira paneuropski hackathon #EUvsVirus sa svrhom  povezivanja inovatora, investitora i civilnog društva diljem Europe kako bi zajedničkim snagama razvili inovativna rješenja i pomogli u borbi protiv izazova vezanima za koronavirus. Podršku natjecateljima iz Hrvatske pružat će Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Hackathon će se održati od 24. do 26. travnja 2020. godine, a prijave su otvorene do nedjelje, 19. travnja 2020. Čitav proces, počevši od prijava, organiziran je online na službenoj stranici hackatona https://euvsvirus.org/.

Na sudjelovanje su pozvani inovatori, startupovi, programeri, dizajneri, kreativci, proizvođači, poduzetnici i svi ostali zainteresirani zajedničkim rješenjima pridonijeti borbi s neposrednim problemima ove krize.

Rješenja će se tražiti za  šest različitih područja podijeljenih u 36 izazova. Riječ je o sljedećim područjima: Zdravlje i život; Poslovni kontinuitet; Socijalna i politička kohezija; Rad i obrazovanje na daljinu; Digitalne financije i Ostalo.

Hackathon će započeti u petak, 24. travnja, a sudionici će do nedjelje, 26. travnja ujutro imati vremena razviti svoja rješenja, nakon čega će ih predstaviti.

Za svaki od 36 izazova odabrat će se po jedan pobjednički projekt koji će biti objavljen na platformi Europskog inovacijskog vijeća (EIC Community Platform) te tako postati dostupan krajnjim korisnicima, investitorima, zakladama. Projekti će biti upućeni na postojeće opcije financiranja Europske komisije, a ta nova veza između mreže inovatora i Europske komisije zamišljena je kao početak dugoročne suradnje.

Nacionalno tijelo za podršku natjecateljima iz Republike Hrvatske HAMAG-BICRO svima zainteresiranima stoji na raspolaganju za eventualne upite putem maila een@hamagbicro.hr.

Više informacija:

Službena stranica #EUvsVirus hackathona: https://euvsvirus.org/

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO): https://hamagbicro.hr/prijavite-se-na-hackathon-euvsvirus/

Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.