Uspješno završeni verificirani programi u okviru projekta „KISS – Kreativne industrije, samozapošljavanje i samopouzdanje“

Uspješno završeni verificirani programi u okviru projekta „KISS – Kreativne industrije, samozapošljavanje i samopouzdanje“

Nakon uspješno provedene prve verificirane edukacije za vizažiste početkom ove godine, tijekom srpnja završio je drugi ciklus edukacija. Ukupno 13 osoba kroz verificirane programe za vizažiste educiralo se o osnovama profesionalnog ponašanja, komunikaciji i odnosu s klijentima, profesionalnim mogućnostima make up-a, osnovama make-upa, tipu i stanju kože, njezi kože, oblikovanju i korekciji obrva, a kroz praktični dio učili su izraditi različite stilove make-upa (nude, teen, bridal, smokey eyes i dr.). Verificrani programi provedeni su u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih Adrianus iz Zagreba, a isti je vodila Mladenka Sarajlić.

Uz vizažite, završio je i verificirani program engleskog jezika, razina A1. Edukacija je provedena u suradnji s Algebrom, a ovu razinu uspješno je završilo 10 osoba.

Osim navedenih verificiranih programa, u tijeku su i drugi programi –  Program web dizajna koji se provodi u suradnji sa ŠUDIGO-m te Engleski jezik B1 razine, također u suradnji s Algebrom. Sudjelovanje za sve polaznike je besplatno te im je uz to osiguran i povrat troškova prijevoza na nastavu.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije s partnerima, Krapinsko-zagorskom županijom i Mrežom udruga Zagor. Projekt je namijenjen nezaposlenim mladim osobama i nezaposlenim osobama s invaliditetom, bez obzira da li su prijavljeni na HZZ-u, a imaju želju naučiti više o kulturnim i kreativnim industrijama kao pokretaču gospodarstava i (samo)zapošljavanja te se pritom dodatno educirati.

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.