Jedna epruvetica krvi može ozdraviti Luciju!

Jedna epruvetica krvi može ozdraviti Luciju!

Lucija, djevojčica stara 8 godina, učenica OŠ Lijepa naša u Tuhlju, boluje od leukemije i potrebna joj je transplatacija koštane srži. Dajmo uzorak krvi jer možda baš vi možete pomoći njenom ozdravljenju, ali i ozdravljenju svih oboljelih od leukemije diljem svijeta!

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu dati uzorak krvi i upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Posebna akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica održat će se u četvrtak, 4. lipnja 2020., od 14,00 do 17,00 sati u školskoj dvorani Osnovne škole Lijepa naša u Tuhlju.

Ova akcija provodi se u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem na inicijativu OŠ Lijepa naša, Općine Tuhelj i DND Tuhelj.

 

Preuzeto sa: www.kzz.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.