HSM DODJELJUJE STIPENDIJE SREDNJOŠKOLCIMA S INVALIDITETOM

HSM DODJELJUJE STIPENDIJE SREDNJOŠKOLCIMA S INVALIDITETOM

Nakon uspješne provedbe našeg pilot programa društvene odgovornosti, o čijim rezultatima možete pročitati u našem objavljenom izvješću, odlučni smo nastaviti raditi na povezivanju sa zajednicom u kojoj djelujemo.

Posebno smo ponosni na naš program podrške mladima s invaliditetom, u sklopu kojeg smo prošle godine stipendiranjem financijski pomogli mladima da što uspješnije završe svoje školovanje.

Motivacijska pisma koja su pristigla na naš natječaj, njih čak četrdesetak, otkrila su nam prije svega potrebu za ovakvim incijativama, ali i nevjerojatni entuzijazam mladih i njihove ambiciozne ciljeve unatoč čestim preprekama s kojima se susreću zbog svog invaliditeta u Hrvatskoj.

Kako bismo nastavili podupirati razvoj i školovanje mladih s nejednakim mogućnostima, ponovno pokrećemo natječaj za dodijelu dvije stipendije u iznosu od 1.500 kuna za srednjoškolce s invaliditetom u trajanju od deset mjeseci tijekom 2021./2022. godine.

FORMALNI UVJETI
Sudionici natječaja za stipendije moraju ispunjavati sljedeće formalne uvjete:

Redovni je učenik/ca srednje škole u Hrvatskoj;
Ima utvrđen invaliditet Rješenjem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje;
U trenutku prijave niti u planiranom periodu trajanja stipendije ne prima stipendiju ili drugi oblik potpore za školovanje ni od jedne druge tvrtke;
Državljanin/ka je Republike Hrvatske.

SADRŽAJNI UVJETI
Sudionici natječaja za stipendije moraju ispunjavati sljedeće sadržajne uvjete:

Dostaviti osvrt u kojem opisuju što bi im takva stipendija značila i na koji način će pozitivno utjecati na njihovo daljnje obrazovanje – osvrt može biti u obliku eseja, priče, video uratka, pjesme, fotografije, slike…
Dostaviti pismo preporuke nastavnika/ice, profesora/ice, trenera/ice ili druge stručne osobe koja radi s mladom osobom.

PRIJAVE

Natječaj je otvoren od 15.10. i traje do 31.10. u 12 sati, a prijave primamo na e-mail stipendije@hsm360.com.

Odluku o dobitnicima stipendija donijet će stručno povjerenstvo koje će se sastojati od predstavnika tvrtki i udruga koje se aktivno bave pitanjima mladih osoba s invaliditetom, a bit će objavljena 15.11.

Proširite vijest kako bi stigla do onih kojima je potrebna!

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.