Virtualno putovanje!

Virtualno putovanje!

Koronavirus već nas mjesecima većinu drži unutar granica Lijepe Naše. I dok nema ništa loše u istraživanju ljepota koje Hrvatska nudi, ljubitelji putovanja i istraživanja novih kultura teško podnose nemogućnost putovanja. S obzirom na to da nije izgledno da će se tako skoro moći normalno lutati ulicama stranih gradova, podsjećamo vas na blagodati interneta – Google mape i Google Street View!

Svakako nije riječ o iskustvu koje će zamijeniti trenutke u kojima zaista uživo šećete po nepoznatom teritoriju, ali Google mape mogu poslužiti kao dobra, virtualna zamjena za istraživanje mjesta u kojima još niste bili. Koliko god se to možda činilo smiješno, to će vas iskustvo barem na kratko zavarati i navesti vas da zaboravite da se, umjesto na ulicama Los Angelesa, Dublina, Praga ili Barcelone, nalazite u sobi na krevetu.

U nastavku donosimo i nekoliko situacija i primjera u kojima će Google mape biti i više nego korisne i zabavne.

Zabava s prijateljima na daljinu

Ako već neko vrijeme niste vidjeli drage osobe, iskoristite Google mape za nešto drugačije druženje – ono virtualno tijekom kojega ostajete sigurni i zdravi, a ujedno isprobavate nešto novo. Možete zajedno šetati ulicama, pričati o onome što vidite ili, primjerice, odabrati neko mjesto koje ćete opisivati prijatelju, dečku, curi, roditeljima ili s kim već komunicirate te ih navesti da pogađaju gdje se nalazite. Možda upravo virtualna šetnja dovede do organizacije putovanja i odabira sljedeće destinacije kada ono bude moguće.

Pronađite smiješne fotografije 

Sigurno ste ponekad naletjeli na fotografiju preuzetu sa Street Viewa. Izazovite prijatelja na dvoboj i saznajte tko će prije uspjeti pronaći smiješnu scenu zabilježenu na Google mapama. Ako ste plašljivi, upozoravamo vas da internetom kruže informacije, odnosno fotografije prilično čudnih i morbidnih prikaza!

Tipovi prijatelja na putovanju

Putovanje s prijateljima može biti zanimljivo i zabavno ako se vaše društvo sastoji od ljudi raznolikog karaktera: od onih koji su zaluđeni planiranjem do onih koji ništa ne pitaju, samo daju onoliko novca koliko je potrebno bez suvišnih pitanja i pojave se ondje gdje se trebaju pojaviti. S druge strane, oni koji, blago rečeno, vole biti organizatori, tj. osobe koje će isplanirati što će se i kada razgledavati te već i prije samog dolaska na odredište imaju osjećaj kao da su već bili ondje, djelomični lockdown mogu iskoristiti kako bi se s ekipom dogovorili gdje će putovati kada se pruži prilika te da detaljno prođu sve ulice zahvaljujući online mapama. Poželite li se rizika i uzbudljivih događanja, sada možete uputiti tog prijatelja koji nikada ništa ne planira da prouči sljedeću destinaciju i u potpunosti isplanira sljedeće putovanje!

Besplatno putovanje – veća produktivnost

Dobro, ako izuzmemo to da plaćate internet kako biste uopće mogli koristiti mape, velika je prednost što vas razgledavanje neće koštati baš ništa. Ne može se dogoditi da zalutate na pivo, vino, kavu ili u neki skupi restoran! Ponekad si (čitaj: vrlo često) ne možemo priuštiti skupa, duga i daleka putovanja, pa je ovo dobra opcija da probudite želju za putovanjem, pa čak i da pronađete motivaciju za dodatno ulaganje truda u ono što radite kako biste si što prije mogli priuštiti odmor koji zaslužujete.

 

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.