Uzmi pare i napravi nešto za mlade u Zaboku

Uzmi pare i napravi nešto za mlade u Zaboku

Uzmi 20.000 kuna i napravi nešto za mlade u Zaboku.

Mladi najbolje znaju što mladima u Zaboku treba. Uključi se i izaberi najbolji projekt.

  1. Kup zabočkih kvartova – uredi svoj kvart
  2. Parkić za pse
  3. Piknik kod vidikovca Vodosprema
  4. ŠUDIGO Playground

Izbori se održavaju u City prolazu 25. 5. 2019. od 16 do 20 sati. Pravo glasa imaju mladi od 15 do 30 godina starosti s prebivalištem i boravištem u Gradu Zaboku.

Uključivanje mladih u odlučivanje o tome koji će se projekti za mlade u gradu financirati iz gradskog proračuna naziva se participativnim proračunom za mlade. Brojni europski gradovi na ovaj način omogućuju mladima da budu aktivni članovi svoje zajednice. Participativnim proračunom lokalna samouprava bolje odgovara na stvarne potrebe građana, promiče socijalnu i demokratsku uključenost te osigurava efikasniju potrošnju javnog novca.

Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla s partnerima Mrežom udruga Zagor te gradovima Zabokom, Pregradom i Klanjcem provodi projekt „Uzmi pare i napravi nešto za mlade: Participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici“. Cilj projekta je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici te jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka. Participativni proračun za mlade provest će se u Pregradi, Zaboku i Klanjcu. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.