MSCA predsjedavajuća videokonferencija „MSCA2020.hr: MSCA Impact and future challenges“ 19. lipnja 2020.

MSCA predsjedavajuća videokonferencija „MSCA2020.hr: MSCA Impact and future challenges“ 19. lipnja 2020.

U okviru predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) 19. lipnja 2020. organizira predsjedavajuću MSCA videokonferenciju pod nazivom „MSCA2020.hr: MSCA Impact and Future Challenges“.

Konferencija je prvobitno trebala biti održana u Zagrebu 27. i 28. travnja 2020., no odgođena je zbog situacije nastale razvijanjem i širenjem koronavirusa (COVID-19) te su MZO i AMPEU odlučili prilagoditi koncept konferencije te je organizirati u digitalnom obliku.

Na ovom jednodnevnom online događaju raspravljat će se o ulozi i važnosti programa Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) u postizanju pozitivne i uravnotežene cirkulacije mozgova te o tome kako privući i zadržati izvrsne istraživače i potaknuti sudjelovanje u istraživačkim i inovacijskim programima. Ujedno će se naglasiti važnost međusektorske i interdisciplinarne mobilnosti te pokušati identificirati budući izazovi istraživača u daljnjem razvoju karijere s fokusom na poslove budućnosti.

Konferencija će okupiti predstavnike hrvatske i europske znanstvene zajednice, predstavnike neakademskog sektora, predstavnike Europske komisije i europske Izvršne agencije za istraživanje te donositelje politika u području istraživanja i inovacija, MSCA eksperte, članove programskih odbora i nacionalnih osoba za kontakt programa Obzor 2020., kao i ostale zainteresirane sudionike.

Više informacija o konferenciji te poveznica za prijavu na konferenciju dostupni su na poveznici https://msca2020.hr/.

Za dodatna pitanja slobodno se obratite djelatnicima Odjela za mobilnost istraživača Agencije za mobilnost i programe Europske unije e-mailom na adresu msca2020.hr@mobilnost.hr.

 

Preuzeto sa: www.mobilnosti.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.