Natječaj za akreditacije Erasmus 2020. za novo programsko razdoblje

Natječaj za akreditacije Erasmus 2020. za novo programsko razdoblje

Europska komisija objavila je natječaj za akreditacije Erasmus 2020. u području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih.

Dodjelom akreditacije Erasmus potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva usvojio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti koje će provoditi tijekom mobilnosti u svrhu razvoja svoje ustanove. Akreditacija Erasmus alat je za ustanove u području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih  koje se žele uključiti u međunarodnu razmjenu i suradnju. Dodjelom akreditacije Erasmus potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva izradio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije.

Akreditacija Erasmus omogućit će svojim nositeljima pojednostavljeni pristup izvorima financiranja iz Ključne aktivnosti 1 u sklopu budućeg programa (2021. – 2027.).

Zainteresirane ustanove mogu se prijaviti za pojedinačne akreditacije Erasmus za svoju ustanovu ili za mobilnost koordinatora projektnih konzorcija. Prethodno iskustvo u programu Erasmus+ za razdoblje od 2014. do 2020. nije neophodno.

Također, ustanove koje trenutačno posjeduju valjane Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju mogu prenijeti svoje akreditacije u sljedeće programsko razdoblje na način da se prijave na ovaj natječajni poziv. Za takve ustanove, budući da već imaju važeće Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju, omogućen je jednostavniji prijavni postupak. Kao dio ovog Poziva, aktualnim nositeljima Povelje za mobilnosti u strukovnog obrazovanja može se dodijeliti i oznaka izvrsnosti, kojom se odaje priznanje njihovu dosadašnjem kvalitetnom radu. Rok za prijavu je 29. listopada 2020. godine.

Korisne poveznice:

Korisne poveznice na materijale Agencije za mobilnost i program EU kao pomoć u pripremi prijave:

 

Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.