MREŽA UDRUGA ZAGOR UKLJUČILA SE U MANIFESTACIJU HRVATSKA VOLONTIRA

MREŽA UDRUGA ZAGOR UKLJUČILA SE U MANIFESTACIJU HRVATSKA VOLONTIRA

Mreža udruga Zagor i ove se godine uključila u obilježavanje nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“ koja se ove godine održavala u razdoblju od 23. do 26. rujna. Slogan ovogodišnje kampanje – “Važna društvena mreža“.  Manifestacija je okupila više od 120 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova uključili preko 2000 građana – volontera i proveli više od 160 društveno korisnih volonterskih aktivnosti u zajednici.

Mreža udruga Zagor u sklopu manifestacije organizirala je dvije volonterske akcije. Prva volonterska akcija „Uređenje Centra za mlade KZŽ“ provedena je 24.9.2020. u Zaboku. U provedbu volonterske akcije uz 3 lokalna volontera uključila su se i 2 međunarodna volontera koja u Zagoru volontiraju u sklopu Europskih snaga solidarnosti. Svi zajedno su uređivali prostor Centra kako bi mladima omogućili ugodniji boravak. Druga volonterska akcija „Male ruke uređuju bez muke!“ provedena je 26.9.2020. u suorganizaciji sa Osnovnom školom Stjepana Radića Brestovec Orehovički. Volonteri/ke uređivali su igralište na području Brestovca te su očistili centar mjesta od smeća. U volonterske akcije uključilo se 14 volontera/ki s ukupno 47 volonterskih sati.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) od 2011. godine organizira nacionalnu kampanju Hrvatska volontira, u ovih 10 godina provođenja, okupila je 31 442 volontera/ke koji su kroz 2 091 volontersku akciju na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 153 783 volonterskih sati.

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.