Poziv za Erasmus akreditacije u području mladih

Poziv za Erasmus akreditacije u području mladih

Europska komisija je 10. srpnja 2020. objavila Poziv za Erasmus akreditacije u području mladih.

Erasmus akreditacije novi su koncept u području mladih kojim se organizacijama s iskustvom u području mladih želi pružiti kontinuirana mogućnost sudjelovanja u aktivnostima u sklopu novog Programa u razdoblju od 2021. do 2027. godine.

Poziv za Erasmus akreditacije je otvorene naravi, što znači da se organizacije mogu prijaviti u bilo koje vrijeme.

Rok za prijavu u okviru ovog Poziva je 31. prosinca 2021. godine.

Erasmus akreditacija u području mladih omogućit će nositeljima pojednostavljeni pristup izvorima financiranja iz Ključne aktivnosti 1 u sklopu novog Programa (2021. – 2027.).

Podnositelj prijave za Erasmus akreditaciju u području mladih mora imati dovoljno profesionalnog i operativnog kapaciteta za provedbu predloženog plana aktivnosti. Nužno je da podnositelji imaju najmanje dvije godine iskustva u provedbi aktivnosti u području mladih. Prethodno iskustvo u programu Erasmus+ za razdoblje od 2014. do 2020. nije neophodno. Podnositelji prijave suglasni su također s Erasmus standardima kvalitete u području mladih te ih se pridržavaju u provedbi aktivnosti.

Organizacije s jasno utvrđenim ciljevima koji su relevantni za područje mladih, organizacije koje strateški planiraju aktivnosti čiji je fokus dugoročan razvoj organizacije, rada s mladima te međunarodna suradnja u području mladih, umjesto sudjelovanja u godišnjim natječajima za dodjelu financijske potpore u okviru Programa, akreditacijom mogu ostvariti kontinuirano sudjelovanje te financiranje u sklopu novog Programa, a time osigurati veću kvalitetu aktivnosti koje provode.

Erasmus akreditacijom potvrđuje se da je podnositelj zahtjeva izradio višegodišnji plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije, da je utvrdio dugoročne ciljeve koji su povezani i primjereni radu organizacije, njenom iskustvu i ambicijama.

Jednom akreditirane, organizacije podnose zahtjeve za dodjelu financijske potpore na godišnjoj razini. Kriteriji za dodjelu financijske potpore definirat će se u godišnjim pozivima Europske komisije (više informacija u narednom razdoblju).

Uz Poziv za akreditacije, u novom Programu predviđen je i redovan poziv za organizacije s manje iskustva u području mladih te s manje iskustva u sudjelovanju u međunarodnim aktivnostima, kao i sve one koji će se za Erasmus akreditaciju odlučiti kasnije, u okviru budućih poziva.

Podnošenje projektnih prijedloga koje uključuju mobilnosti i dalje će biti moguće i organizacijama koje ne ostvare pravo na akreditaciju, dakle nije nužno ostvariti pravo na akreditaciju za sudjelovanje u novom Programu. S druge strane, važno je naglasiti da akreditirane organizacije neće moći prijavljivati projekte u okviru Ključne aktivnosti 1 kroz redovan poziv.

Erasmus akreditacija u području mladih ne obuhvaća Ključnu aktivnost 2 te će projekte iz te aktivnosti biti moguće prijaviti kroz redovni poziv.

Korisne poveznice:

(U slučaju razlika u podacima, prednost imaju engleske verzije dokumenata.)

Dodatno:

Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.