Nacionalni plan stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2021. do 2027.

Nacionalni plan stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2021. do 2027.

Vlada RH donijela Odluku o pokretanju postupka izrade Nacionalnog plana stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2021. do 2027.

Ovom Odlukom zadužuje se Ured za udruge da izradi Nacionalni plan stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva od 2021. do 2027. Naime, Uredbom o Uredu za udruge (NN 34/12 i 63/19) propisan je djelokrug rada Ureda za udruge koji obuhvaća i izradu, sustavno praćenje, analizu i ocjenu provedbe strateških programa za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva te pripremu i provedbu mjera ostalih strateških dokumenata koji obuhvaćaju aktivnosti suradnje s udrugama.

Nacionalni plan stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva strateški je dokument kojim se izražava politika Vlade Republike Hrvatske, odnosno ciljevi koji se žele ostvariti u području normativnog, financijskog i institucionalnog okruženja za razvoj civilnoga društva te potpore djelovanju organizacija civilnoga društva kao važnih čimbenika društveno-ekonomskog razvoja Republike Hrvatske, ali i oblikovanja i provedbe EU i međunarodnih politika.

Odluku možete pročitati ovdje.

 

Preuzeti sa: www.civilnodrustvo-istra.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.