Završnica Social Impact Awarda: U tijeku je online glasovanje, i vi možete izabrati najbolju poduzetničku ideju

Završnica Social Impact Awarda: U tijeku je online glasovanje, i vi možete izabrati najbolju poduzetničku ideju

Završnica natjecanja društvenopoduzetničkih ideja Social Impact Award nikad nije bila neizvjesnija! Od 14. do 30. rujna traje online glasovanje zajednice za ovogodišnje SIA finaliste, a svoj glas možete dati svom favoritu prateći upute na službenoj stranici Social Impact Awarda.

Pobjednici glasovanja publike, kao i one koje je odabrao žiri, bit će objavljeni  1. listopada

Kako glasati?

  • Na stranici Social Impact Awarda pregledajte videozapise ovogodišnjih finalista te dodajte svog favorita u polje za glasanje.
  • Nakon toga, morat ćete se registrirati jednim klikom koristeći bilo koji profil s vaših društvenih mreža (Facebook, Google, Twitter).
  • Možete glasovati samo jednom! Vaš glas vrijedi samo ako ste se uspješno registrirali putem neke od društvenih mreža.

Tko su finalisti?
Talentirani, mladi, poduzetni i ambiciozni – to je zajedničko svim finalistima natjecanja, a projekti koji su zaslužili svoje mjesto u završnici i za koje možete glasati su:

  • 1000 vrećica = 1 razlog

Projekt koji spaja brigu za okoliš, brigu za starije i brigu za beskućnike. Ideja je da se plastične vrećice prenamjene kako bi se smanjio njihov opticaj u društvu; plastične vrećice se pletu na radionicama koje uključuju starije osobe; a finalan proizvod su podlošci za spavanje koje će biti distribuirani beskućnicima kako bi im se olakšalo dugotrajno izbivanje vani i ublažio utjecaj istog.

  • Aj na basket

Program koji je nastao zbog potrebe očvršćivanja međuljudskih odnosa i unapređenja šire zajednice uz promoviranje košarke kao zdravog načina života.

  • Once upon a time in Croatia

Edukativna platforma koja pomaže kulturnim i povijesnim entuzijastima te zaljubljenicima u dobre priče i prirodu da bolje upoznaju sebe, svoje korijene i narodnu mudrost kroz slavensku mitologiju, vjerovanja, legende i stare, lokalne, priče.

  • Skerch-sketch&search

Kreativna shopping aplikacija koja omogućuje da pojedinac skenira svoje tijelo, skicira odjevni predmet koji traži i nađe najbliži dostupni predmet koji odgovara skici.

  • UniCompoST

Razvijaju uređaje koji kombiniraju biološku obradu otpada na mjestu nastanka i indoor vrtlarenje. Kao rezultat toga nastao je proizvod “C-Eco for Home” – mali i kompaktni uređaj, edukativnog karaktera, koji korisnike na praktičan i zanimljiv način uvodi u svijet gospodarenja biootpadom, kružnog gospodarstva i održivog razvoja.
Social Impact Award omogućuje najboljim timovima realizaciju poduzetničkih pothvata kreirajući pozitivan učinak u zajednici, uz to omogućuje prijavljenima stvaranje mreže između vršnjaka i profesionalaca na putu do uspjeha.

Projekt provodi Hrvatski ured za kreativnost i inovacije u suradnji s nacionalnim partnerima: Erste Bank, Printlab, SAP i Europski parlament te međunarodnim partnerima ERSTE Stiftung, WU Vienna i Impact Hub.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.