Održana 5. roštiljada

Održana 5. roštiljada

Šestu godinu zaredom a po peti put u organizaciji udruge PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO i gospodina Stjepana Mrzljaka, održala se „5.Roštiljada“ u Krušljevom Selu, zaseoku Mrzljaki. Udruga time u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Oroslavja i gospodinom Stjepanom Mrzljak održava i potiče na očuvanje kulturne baštine, promicanje kulture i turizma Hrvatskog zagorja, a mlade i djecu potiče na aktivno uključivanje u zajednici i volontiranje.

Tradicionalno misno slavlje održalo se pri Mrzljakovom raspelu u 11 sati nakon kojeg se događanje preselilo na potine Mrzljakovo. U sklopu događanja predsatvili su se udruga PETROŽE, KUD „Jakovlje“ koju čine odrasla folklorna i pjevačka skupina te tamburaški sastav „Vikendaši“.

Udruga PETROŽE i prijatelji grada Oroslavja počastila je sve prisutne besplatnim roštiljem, kolačima i osvježenjem no svi oni koji su ponesli poneki višak mesa za roštilj od kuće i donesli ga na događanje, volonteri udruge su pripremili i ispekli. Djeca i mladi su se u sklopu događanja rekreirali i družili kroz društvene igre.

Ovim događanjem lokalnog karaktera stvaramo nove suradnje i povezivanje udruge sa novim organizacijama i županijama. Navedena manifestacija postala je uvod u dane grada Oroslavja i blagdana Velike Gospe.

Manifestaciju podupire grad Oroslavje, a u sklopu suradnje pridružili su se i mjesni odbor Krušljevog Sela, Anđelko Horvat, Peradarstvo Obrubić, dr.Kašnar, Josip Juriša,Stjepan Vučilovski, Krešimir Ordanić, članovi zajednice, prijatelji mjesta te članovi i volonteri udruge.

 

Tekst pripremio: Darko Krušelj

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.