Izrađena info tabla sa zelenim pravilima korištenja prostora Centra za mlade Krapinsko-zagorske županije

Izrađena info tabla sa zelenim pravilima korištenja prostora Centra za mlade Krapinsko-zagorske županije

Nastavno na održano predavanje o eko-aktivizmu i održivom razvoju te predstavljanje Plana gospodarenja otpadom za prostor Centra za mlade izrađena je informativna tabla sa zelenim pravilima za korištene prostora Centra. Info tabla sadržava pravila kojima se želi smanjiti nastanak otpada, održivo gospodariti istim, uštedjeti na potrošnji papira, vode i energije.

Svrha uvođenja zelenog ureda i zelenog djelovanja u organizaciju je doprinos u primjeni načela održivog razvoja i društveno odgovornog djelovanja. Pridržavanje pravila korištenja prostora predstavlja jedan od koraka prema stvaranju uvjeta za učinkovitije zbrinjavanje otpada u svrhu smanjenja njegova nastanka, ponovne uporabe, odvajanja, kompostiranja i plasiranja na tržište reciklaže.

Navedene aktivnosti provele su se u okviru projekta “Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica”, nositelj projekta je Mreža udruga Zagor a isti se provodi u partnerstvu sa Gimnazijom Antuna Gustava Matoša, Zabok, Srednjom školom Bedekovčina, Srednjom školom Pregrada, Srednjom školom Zlatar, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje – Sutla, Zelenom akcijom/FoE Croatia i Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

 

Budućnost počinje danas TABLA

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.