Raspisan natječaj za stipendije Vlade Francuske namijenjene hrvatskim studentima

Raspisan natječaj za stipendije Vlade Francuske namijenjene hrvatskim studentima

Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj otvorilo je natječaj za stipendije Vlade Francuske Republike u akademskoj godini 2020/21. Dodjeljuju se u trima različitim kategorijama.

U prvoj se kategoriji stipendira šest studenata za diplomski ili poslijediplomski studij svih znanstvenih područja u trajanju od 10 mjeseci. Važno je napomenuti kako se stipendija mora iskoristiti u akademskoj godini 2020/21. s početkom u rujnu 2020. godine. Kandidati koji su već bili dobitnici ne mogu se prijaviti na natječaj ponovo (ako je riječ o istoj vrsti stipendije).

Druga kategorija predviđena je za 10 studenata diplomskog ili poslijediplomskog studija, a radi se o usavršavanju u trajanju od jednog do tri mjeseca. Ova vrsta stipendije namijenjena je mladim stručnjacima i studentima hrvatskih visokih učilišta, upisanima na diplomske studije ili integrirane sveučilišne studije (na 4. ili višu godinu integriranoga sveučilišnog studija) te poslijediplomske studije svih znanstvenih disciplina. Moraju se provesti do kraja 2020. godine.

Posljednja, odnosno treća kategorija, omogućuje stipendiju za dvojni doktorat (zajedničko mentorstvo ili cotutelle) u trajanju od 5 mjeseci. Namijenjena je za 1 osobu. Kandidat se financira tijekom tri godine te je dužan priložiti sporazum o dvojnom doktoratu koji potpisuju obje strane.

Stipendije su namijenjene kandidatima koji su rođeni nakon 31. prosinca 1984. Prednost će se dati onima koji su završili ili završavaju preddiplomski studij u Hrvatskoj, kao i onima koji se prijavljuju za Master 2 program. Važno je da dostave cjelokupnu prijavnu dokumentaciju, sukladno uvjetima natječaja.

U obzir će se uzimati i kvaliteta studijskoga plana, učinak mobilnosti i važnost boravka u Francuskoj za profesionalni razvoj kandidata, učinak mobilnosti na razvoj te jačanje suradnje između matične ustanove kandidata u Hrvatskoj i ustanove primateljice u Francuskoj. Uz akademsku izvrsnost potrebno je i izvrsno znanje stranoga jezika na kojemu se održava studij, odnosno stručno usavršavanje. Znanje francuskoga jezika je prednost, ali nije uvjet za dodjelu stipendije.

Rok za podnošenje prijava je 5. travnja 2020. godine. Više informacija o prijavama i programima nalazi se na stranici Agencije za mobilnost i programe EU.

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.