Proces upisa u srednje počinje već u ponedjeljak: Poznat broj mjesta, pogledajte koji su važni datumi za osmaše

Proces upisa u srednje počinje već u ponedjeljak: Poznat broj mjesta, pogledajte koji su važni datumi za osmaše

Objavljena je Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. Prijave u Nacionalni informacijski sustav za upise u srednje škole započinju već u ponedjeljak, 1. lipnja.

Prvi važan datum za učenike je već u ponedjeljak, 1. lipnja, kada započinju prijave u online sustav upisa u srednje, NISpuSŠ. Početak prijave obrazovnih programa, dakle škola koje učenici žele pisati je 8. srpnja. Već četiri dana nakon, 12. srpnja, završavaju prijave škola koje provode prijemne ispite, odnosno dodatne provjere. Te dodatne provjere škole će održavati od 13. do 16. srpnja.

Do brisanja s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjet doći će 21. srpnja, a dan nakon, 22. srpnja završavaju prijave obrazovnih programa i započinje ispis prijavnica. Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica koje učenici potpisane dostavljaju razredniku je 24. srpnja, a 25. srpnja bit će objavljene konačne ljestvice poretka.

Novost od ove godine je da učenici upise mogu obaviti bez dolaska u školu jer se dokumenti koje škole traže mogu donijeti osobno ili dostaviti elektroničkim putem.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.