Razvoj školskog volontiranja: Volontiranje u radu s djecom i mladima i menadžment volontera

Razvoj školskog volontiranja: Volontiranje u radu s djecom i mladima i menadžment volontera

Forum za slobodu odgoja (FSO) poziva prije svega učiteljice i učitelje osnovnih i srednjih škola, stručne suradnice i stručne suradnike u osnovnim i srednjim školama kao i zaposlenice i zaposlenike udruga koje rade s mladima i predstavnice i predstavnike drugih javnih ustanova s područja Krapinsko-zagorske županije da se prijave za sudjelovanje u edukaciji.

Edukacija se održava u sklopu projekta „Moj okoliš, moja budućnost!“ koji provodi DOOR u partnerstvu s FSO-om i Osnovnom školom Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“. Cilj projekta je potaknuti i razviti program školskog volontiranja za okoliš, klimu i održivi razvoj.
Edukacija ima za cilj pripremiti odgojno-obrazovne djelatnike i sve druge zainteresirane za uspostavljanje volonterskog programa u radu s djecom i mladima te za kvalitetno upravljanje vanjskim volonterima u školama. Iako je u edukaciji naglasak na volontiranju u odgojno-obrazovnim ustanovama ista je korisna i za sve koji planiraju sudjelovati ili surađivati s odgojno obrazovnim ustanovama u provedbi volonterskih akcija i programa. Kurikulum edukacije možete preuzeti na ovoj poveznici.
Edukacija će se održati od 2. do 4. listopada 2017. godine. Edukacija će se održati na području Krapinsko-zagorske županije o čemu će izabrani polaznici dobiti pravovremenu informaciju. Troškovi edukacije, smještaja i objeda su pokriveni projektom. Troškovi prijevoza polaznika edukacije bit će isto tako pokriveni projektom o čemu će izabrani polaznici dobiti detaljniju informaciju.

Voditeljice edukacije su:
Višnja Pavlović je pedagoginja, voditeljica projekata, trenerica medijacije. Višegodišnje iskustvo u kreiranju i provedbi edukacijskih programa za mlade i stručnjake za razvojni rad s mladima. Radila u različitim organizacijama civilnog društva (Proni – Institut za socijalnu edukaciju, Volonterski centar Zagreb, Krijesnica – udruga za podršku obiteljima suočenim s malignim bolestima, itd.) i stekla značajno iskustvo na područjima grupnog rada s mladim ljudima, volonterskog menadžmenta te rada s ranjivim skupinama. Kroz edukaciju iz Gestalt psihoterapije razvija savjetodavne i terapeutske vještine.
Marina Brkić stekla je iskustvo u radu s djecom i mladima, kao voditeljica kreativno-socijalizacijskih radionica za djecu u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, kao nastavnica hrvatskog jezika u Gimnaziji Velika Gorica (2008.), te trenerica na programima iskustvenog učenja u prirodi za djecu i odrasle u Hrvatskoj školi Outward Bound (od 2007.). Vodila je Medijacijski centar Velika Gorica od 2009. do 2012.g. te je voditeljica projekata u Forumu za slobodu odgoja. Prošla je intenzivan trening za medijatore te je u kontinuiranom procesu dodatne edukacije iz ovog područja.

Od polaznika se očekuje sudjelovanje na cijeloj edukaciji. Svi polaznici koji zadovolje uvjete edukacije dobit će potvrdu o stručnom usavršavanju na 24 sata. Odgojno-obrazovni djelatnici navedenu potvrdu o stručnom usavršavanju mogu priložiti dokumentaciji u postupku napredovanja.
Svi zainteresirani se prijavljuju dostavom ispunjene prijavnice na vkozic@fso.hr do 25.9.2017. godine.

U subjectu email poruke treba stajati: Prijava F02-2017-10.

Dodatna pitanja možete uputiti na mbajkusa@fso.hr.

Prijavnica ovdje.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.