Poziv za sudjelovanje u projektu “Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode”

Poziv za sudjelovanje u projektu “Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode”

Udruga Bioteka provodi projekt „Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode“ koji predstavlja aktivnosti informiranja i edukacije o upravljanju, održivom korištenju i zaštiti okoliša i prirode.

Aktivnosti projekta mladima će služiti za kvalitetnije prepoznavanje problema u svojoj lokalnoj sredini. Navedeni projekt će pomoći u tome, ali i posvetiti se mentoriranju mladih i njihovom osposobljavanju za samostalno rješavanje okolišnih problema, što je ujedno i posebnost ovog projekta, sufinanciranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U neposrednom radu s korisnicima provest će se edukacija koja se temelji na stvarnim, korisnim i primjenjivim primjerima iz područja života i rada u zaštićenim područjima RH i EU, zatim primjerima pozitivnih i negativnih utjecaja ljudi na okoliš, a bavit će se i zelenim poslovima i zelenim EU projektima.

Mladi će provođenjem samostalnog rada učiti kako rješavati probleme, prikupljati i interpretirati podatke te ih praktično iskoristiti. Producirat će mjerljive rezultate sa širokim implikacijama za sebe i svoju budućnost, ali i za cijelu lokalnu zajednicu.

Cilj projekta je okupiti mlade u dobi od 15 do 30 godina iz lokalnih sredina koji su zainteresirani za vlastitu edukaciju, ali i uključivanje u rješavanje konkretnih lokalnih okolišnih problema.

Detaljnije o projektu možete pročitati ovdje: http://udruga.bioteka.hr/poceo-je-projekt-aktivni-mladi-u-zastiti-okolisa-i-prirode/

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.