Prijavite se za predavanje u području obrazovanja odraslih!

Prijavite se za predavanje u području obrazovanja odraslih!

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u Krapini će 5. listopada biti održano predavanje pod nazivom „Mogućnosti Erasmus+ programa za područje općeg obrazovanja odraslih“, a u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja.

Predavanje će biti u prostorijama POU Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13, Krapina od 13 do 14 sati.  Rok za prijavu je 3. listopada 2018., putem jednostavnog PRIJAVNOG OBRASCA

U području obrazovanja odraslih u projektima mobilnosti (KA1) mogu sudjelovati ustanove koje nude usluge općeg (nestrukovnog) obrazovanja odraslih osoba. Opće obrazovanje odraslih odnosi se na obrazovanje osoba starijih od 15 godina koje su završile proces primarnog obrazovanja (uključujući tercijarno obrazovanje) i koje se na različite načine vraćaju procesu obrazovanja: formalno, neformalno i informalno. Primjeri takvih ustanova su: pučka otvorena učilišta, ustanove za obrazovanje odraslih (npr. osnovne škole za odrasle), škole stranih jezika, udruge koje nude usluge općeg obrazovanja, knjižnice, muzeji itd.

U području obrazovanja odraslih u projektima međunarodne suradnje organizacija tzv. strateškim partnerstvima (KA2) mogu sudjelovati razne javne ili privatne ustanove, ali važno je da ciljna skupina na koju će biti usmjeren krajnji rezultat projekta budu upravo odrasle osobe i da je rezultat relevantan za opće (nestrukovno) obrazovanje odraslih.

Zajedničke europske vrijednosti i ciljevi koji se potiču u općem obrazovanju odraslih u programu Erasmus+ su sljedeće:

  • veći udio odraslih osoba uključenih u proces obrazovanja
  • kvalitetno i inkluzivno cjeloživotno učenje
  • promicanje europskih vrijednosti: društvena jednakost, ljudska prava, demokracija, tolerancija
  • poseban naglasak stavljen je na razvijanje osnovnih vještina jezične, matematičke i digitalne pismenosti
  • ostale vrste “pismenosti” i informiranosti: financijska, građanska, zdravstvena, medijska, kritičko mišljenje, roditeljstvo

Za sva pitanja obratite se na grundtvig@mobilnost.hr.

 

Preuzeto sa: http://www.mobilnost.hr/hr/novosti/prijavite-se-za-predavanje-u-podrucju-obrazovanja-odraslih-/

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.