Otvorene prijave za sudjelovanje u prvoj studentskoj kroatističkoj konferenciji

Otvorene prijave za sudjelovanje u prvoj studentskoj kroatističkoj konferenciji

Studenti kroatistike Filozofskoga fakulteta u Zagrebu organiziraju prvu studentsku kroatističku konferenciju naziva Brisanje granica. Poziv za sudjelovanje upućen je svim studentima koji se bave hrvatskom književnošću i hrvatskim jezikom s ciljem razmjene misli i ideja o problemima u struci. K(r)onferencija će se održati 12. i 13. travnja 2019. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Temom Brisanje granica obuhvaćaju se sljedeća istraživačka područja književnosti i jezika:

– sadržaji koji su potpuno neistraženi

– sadržaji za koje držite da su nedovoljno istraženi, odnosno ponudili biste svoje čitanje ili razumijevanje problema

– sadržaji o kojima se zbog različitih čimbenika odbija govoriti.

Organizatori konferencije također potiču da se studenti istraživanjem okušaju u primjeni:

– individualnih i/ili novih pristupa književnim i filološkim problemima (npr. emocionalni obrat, povezivanje humanističkih i nehumanističkih disciplina, pomna čitanja tekstova, miješanje različitih tipova diskursa potrebnih za izricanje različitih perspektiva)

– odbačenih pristupa koje i dalje smatrate korisnima

– navedenih pristupa pri analizi pristupa samih

– doticaja hrvatskoga jezika i književnosti s drugim jezicima i književnostima.

Prvom k(r)onferencijom nastoji se utemeljiti međunarodna studentska suradnja u nadi da će se ona nastaviti razvijati i u budućnosti, a ukoliko želite sudjelovati u tom projektu, svoje radove možete poslati na adresu e-pošte do 20. ožujka 2019. godineJedna osoba može prijaviti jedan samostalan rad ili jedan rad u koautorstvu koji mogu prijaviti najviše dva autora. Radovi moraju biti napisani i predstavljeni na jednom od južnoslavenskih jezika ili na engleskome jeziku, a predviđeno je vrijeme za prezentiranje svakoga rada 15 minuta.

Svoje prijave, u kojima je potrebno dodati sažetak svojega rada od maksimalno 500 riječi, možete poslati na e-poštu kronferencija@gmail.com. O izboru će svi biti obaviješteni do 27. ožujka, dok je potvrditi dolazak na konferenciju obavezno do 31. ožujka. Dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici konferencije ili svoja pitanja poslati na već navedenu adresu elektroničke pošte.

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.