POZIV: Dani otvorenih vrata udruga – konferencija „Budućnost civilnog društva: aktivan doprinos građana društvenim promjenama“

POZIV: Dani otvorenih vrata udruga – konferencija „Budućnost civilnog društva: aktivan doprinos građana društvenim promjenama“

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske već tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata udruga koji se ove godine odvijaju u razdoblju od 16. do 18. svibnja 2019. Kako bi građanima približile svoje programe i aktivnosti, udruge širom Hrvatske organizirat će brojne kreativne radionice, predavanja, predstave, akcije te na inovativne načine predstaviti svoje društveno korisne projekte i programe, ali i mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe.
U sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2019., 16. i 17. svibnja 2019., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira konferenciju „Budućnost civilnog društva: aktivan doprinos građana društvenim promjenama“. Cilj je konferencije problematizirati aktualne oblike organiziranja građana, posebno mladih te promišljati načine većeg motiviranja i mobiliziranja građana za teme od interesa za opće dobro. Razmatrat će se i uloga javnih institucija i javnih izvora financiranja u aktivnom doprinosu građana društvenim promjenama, a problematizirat će se i mogućnosti uključivanja civilnog društva u aktivnosti organizirane u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU.

U okviru konferencije bit će organizirana i panel rasprava na temu „Razvoj partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja“ koja ima za cilj potaknuti raspravu o izazovima razvoja društveno korisnog učenja.

Molim Vas da informaciju o konferenciji  podijelite sa svojim projektnim partnerima i studentima koji sudjeluju u aktivnostima Vaših projekata te se prijavite za sudjelovanje na konferenciji.

Program i prijavnica dostupni su ovdje.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.