PROMOCIJA KNJIGE NIKOLE HORVATA “UPOZNAJ HRVATSKU OSOBNO, TESLIN PRIRUČNIK ZA HODAČE” 21. 10. U 20 SATI

PROMOCIJA KNJIGE NIKOLE HORVATA “UPOZNAJ HRVATSKU OSOBNO, TESLIN PRIRUČNIK ZA HODAČE” 21. 10. U 20 SATI

U programu Dana Gjalskog upoznat ćemo Nikolu Horvata kroz multimedijalno predavanje 104 dana na Croatian Long Distance Trailu i promociju njegove nove knjige Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače.
Nikola Horvat, magistar teologije, rođen je 1979. u Zagrebu. Prvi je Hrvat koji je prohodao Pacific Crest Trail, više od četiri tisuće kilometara dugu stazu od Meksika do Kanade, o čemu je napisao knjigu Barinški epitaf. Na putovanje Pacific Crest Trail svake godine kreće od oko 500 do 1000 hodača, a zahvaljujući Nikoli Horvatu, obilježenu pješačku rutu kroz cijelu zemlju sada ima i Hrvatska.
Od najistočnije točke u Iloku, preko najsjevernije točke Sveti Martin na Muri, najzapadnije točke u Savudriji sve do najjužnije točke u Prevlaci – više od dvije tisuće kilometara dug Croatian Long Distance Trail – Nikola je prohodao 2018. godine za što su mu trebala 104 dana.
Po povratku s CLDT-a napisao je knjigu Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače koja je pravi izvor informacija za planinare, vikend šetače, zaljubljenike u duga pješačenja te sve ostale simpatizere avanturizma.

 

Preuzeto sa: www.zabok.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.