Sveučilište u Splitu traži zainteresirane sudionike za Festival znanosti 2020

Sveučilište u Splitu traži zainteresirane sudionike za Festival znanosti 2020

Ovogodišnji, 18. po redu Festival znanosti održat će se od 20. do 25. travnja na mnogobrojnim lokacijama diljem Republike Hrvatske. Tema je festivala za 2020. godinu kultura znanosti. Iako je ovaj termin sveprisutan, on nema jedinstveno značenje. U anglosaksonskome govornom području koristi se da bi se opisalo kako javnost razumije znanost pa se često uz termin kultura znanosti koristi i termin znanstvena pismenost.

Popularizacija znanosti i njeno približavanje široj javnosti glavni su ciljevi ove manifestacije. I ove će godine znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima dati svoj doprinos tim vrijednim ciljevima i pokušati motivirati mlade ljude na istraživanje i stjecanje novih znanja.

Ako i vi želite doprinijeti boljem razumijevanju pojma kulture znanosti i razvoju njegove definicije, svakako se prijavite i sudjelujte u ovoj manifestaciji. Svi kandidati koji su zainteresirani za sudjelovanje na Festivalu znanosti u Splitu mogu se sa svojim aktivnostima prijaviti na stranici, najkasnije do 15. ožujka 2020. godine.

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.