Nastavak projekta #alarmirajse

Nastavak projekta #alarmirajse

Mreža udruga Zagor nastavlja s provedbom projekta #alarmirajse koji preventivno pristupa problematici nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba, prihvaćanja različitosti i toleranciji, te osvještavanju šire javnosti o pojavnosti i potrebi zajedničkog preventivnog djelovanja.

U okviru projekta provedena je radionica s volonterima/kama na kojoj su mladi osmišljavali poruke na temu nenasilnog rješavanja sukoba i prevencije nasilja, napravljen je redizajn letka koji sadrži informacije o oblicima nasilja, kako reagirati na nasilje, brojeve telefona gdje potražiti podršku i pomoć. U narednom razdoblju organizirat će se niz kreativnih aktivnosti; parlaonice, radionice, izložbe, obilježit ćemo Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja postavljanjem info štandova u srednjim školama.

Projekt je započeo 1. lipnja 2020. godine i trajat će do 31. svibnja 2021. godine. Projekt se provodi  u partnerstvu s Društvom psihologa Krapinsko-zagorske županije, Centrom za socijalnu skrb Krapina – Obiteljski centar, Srednjom školom Pregrada, Srednjom školom Krapina, Srednjom školom Konjščina, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 95.000,oo kuna.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.