Poziv na sudjelovanje u istraživanju o političkoj uključenosti mladih

Poziv na sudjelovanje u istraživanju o političkoj uključenosti mladih

U svrhu izrade diplomskog rada Tine Maljur na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, pod mentorstvom prof. dr. sc. Dinke Čorkalo Biruški možete dati svoj doprinos o političkoj uključenosti mladih. Cilj ovoga istraživanja je utvrditi neke odrednice političke uključenosti mladih.

Postupak istraživanja

Tijekom istraživačkog postupka od Vas će se tražiti da ispunite online upitnik koji sadrži pitanja o Vašem interesu za politiku, stavovima o političkoj situaciji i političkim akterima u Hrvatskoj te o Vašoj spremnosti na neke oblike političke uključenosti. Detaljne upute i način odgovaranja nalaze se u upitniku. U upitnik su uključena i neka pitanja o Vašim općim demografskim podacima, međutim podatak o Vašem imenu se u upitniku od Vas nigdje ne traži. Molimo Vas da na sva pitanja odgovarate pažljivo i što je moguće preciznije. U pitanjima nema točnih i netočnih odgovora, zanima nas i važna su nam Vaša osobna mišljenja. Molimo Vas da ne izostavite ni jedno pitanje. Međutim, ako odlučite da na neka pitanja ne želite odgovoriti, to ne morate učiniti i za to nećete snositi nikakve posljedice.

Rizici, stres, neugoda

U ovom istraživanju nećete biti izloženi nikakvom specifičnom riziku. Razina stresa i/ili neugode u ovom istraživanju nije veća od one koju doživljavate u vrlo uobičajenim svakodnevnim situacijama.

Ostale informacije

Podaci prikupljeni u ovome istraživanju bit će obrađivani na grupnoj razini i ni na koji način se ne mogu povezati s Vama. Sudjelovanje u istraživanju je potpuno anonimno. Pristup podacima imat će samo istraživači, a Vaši će odgovori biti korišteni isključivo u znanstveno-istraživačke svrhe.

Naglašavamo da je sudjelovanje u ovom istraživanju dobrovoljno i da imate pravo bez ikakvih posljedica odustati od sudjelovanja ili se iz njega povući. Ako imate neke pritužbe na provedeni postupak ili ste zabrinuti zbog nečega što ste tijekom istraživačkog postupka doživjeli, molimo Vas obratite se na etikapsi@ffzg.hr.

Za ispunjavanje upitnika potrebno je oko 15 minuta.

Ako budete imali dodatnih pitanja ili želite saznati rezultate istraživanja, možete se obratiti na e-mail tmaljur@ffzg.hr.

Upitnik se nalazi na: https://limesurvey.srce.hr/543865?lang=hr

Unaprijed Vam zahvaljujemo na sudjelovanju i uloženom trudu!

Pripremila: Tina Maljur

Fotografija: www.pixabay.com

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.