Započela provedba aktivnosti u sklopu projekta „Bez promila“

Započela provedba aktivnosti u sklopu projekta „Bez promila“

Mreža udruga Zagor u suradnji s Policijskom upravom Krapinsko-zagorska i Krapinsko-zagorskom županijom nastavlja s provedbom projekta „Bez promila“.

Cilj projekta je smanjiti broj prometnih nesreća i podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu, posebice mladih vozača i vozačica. Projekt je namijenjen mladim vozačima i vozačicama, a aktivnosti su usmjerene na edukaciju, informiranje i javnu kampanju.

Provedba projekta započela je tijekom kolovoza, te su odrađene razne aktivnosti. Do sada su učenici/ce Srednje škole Pregrada i Gimnazije Antuna Gustava Matoša imali priliku sudjelovati na akcijama „Bez promila“ na kojima su isprobavali tzv. pijane naočale i pokušali riješiti razne didaktičke igre. Na taj način novi budući vozači mogu percipirati koliko je zapravo teško riješiti igre, obzirom da su im smanjenje sposobnosti. Tijekom trajanja projekta akcije će se provesti u svim srednjim školama na području Krapinsko-zagorske županije te će i drugi mladi imati priliku isprobati tzv. pijane naočale.

Obzirom da su autoškole mjesto gdje se educiraju mladi vozači te pripremaju za odgovorno ponašanje u prometu, predstavnici Policijske uprave Krapinsko-zagorske održali su predavanja za mlade polaznike autoškole Cesargrad, autoškole „Rally“ te autoškole „KUNA AUTO“. Na predavanjima su mladi informirani o projektu „Bez promila“, glavnim uzrocima i posljedicama prometnih nesreća, o vožnji pod utjecajem alkohola ili droga, prevelikoj brzini u prometu te korištenju mobitela tijekom vožnje.

Tijekom provedbe projekta provest će se online predavanja za učenike/ce svih srednjih škola na području Krapinsko-zagorske županije, akcije „Bez promila“, tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti održat će se konferencija „Mladi i vožnja“ s gostima stručnjacima, provest će se intervju s osobom koja je stradala u prometu zbog konzumiranja alkohola, medijska kampanja, istraživanje s ciljem praćenja navika i stavova mladih po pitanju izlazaka, konzumacije alkohola i vožnje u alkoholiziranom stanju i dr.

Projekt je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, čiji je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova. Ukupni iznos za provedbu projekta je 142.857,00 kuna, a Ministarstvo unutarnjih poslova financira sa 100.000,00 kuna.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.