Top 5 besplatnih podcasta na engleskom jeziku o psihologiji, putovanjima, sportu i još mnogočemu!

Top 5 besplatnih podcasta na engleskom jeziku o psihologiji, putovanjima, sportu i još mnogočemu!

Podcast je jedan od novih internetskih trendova koji je u svijetu već neko vrijeme poprilično popularan. Predstavlja audio ili audio-video zapis, koji možete slušati, ponekad i gledati, dok obavljate kućanske poslove, kuhate ručak ili se vozite nekamo. Nadamo se da će i u Hrvatskoj uskoro ovaj trend jednako zaživjeti, a do tada vam donosimo naših 5 preporuka za besplatne podcaste na engleskom jeziku!

Psych Central

Psych Central jedna je od najvećih i najstarijih neovisnih internetskih izvora za mentalno zdravlje, aktivna od 1995. godine. Osim hrpe korisnih informacija, raznih kvizova i mogućnosti komunikacije s profesionalcima iz ove oblasti, nude i mnoge zanimljive tjedne podcaste.

Podcasti se bave psihološkim temama i mentalnim zdravljem koje ne treba zanemarivati. Ako želite znati nešto više o toksičnim odnosima, kako postaviti granice prema članovima obitelji i rodbine ili koliko seksa je psihološki zdravo, odgovore možete saznati kroz razgovor stručnjaka, koji obično ne traju dulje od 30 minuta.

What I Know Now

Amelia Liana, inače britanska influencerica, autorica je podcasta What I Know Now. Neovisno o tome poznajete li ju i podržavate li ljude iz ove branše ili ne, vjerujemo da ste u nekom trenutku imali slomljeno srce i poznajete taj osjećaj. Amelia u podcastu počinje upravo s ovom tematikom i kroz razgovore s mnogim drugim ljudima razvija raspravu o ljubavnim i prijateljskim odnosima, dating fenomenu, dating aplikacijama i sličnim temama.

Svaka epizoda podcasta ne traje dulje od 45 minuta, a svaki od gostiju, donosi neko novo razmišljanje, koje možda nikada sami niste povezali, a u kojemu se lako pronađete poput recimo „bingo teorije“ o ljubavnim odnosima. Ako vas zanima o čemu je riječ, Amelia Liana vam donosi odgovore u podcastu!

The Bowery Boys Podcast

Za sve ljubitelje putovanja, povijesti i New Yorka, autori podcasta, Greg Young i Tom Meyers, otkrit će vam mnoge zanimljivosti i legende o njujorškim četvrtima, razvoju kulturne povijesti, hrani, ali i mnogim nedaćama koje su tijekom povijesti zadesile ovaj poznati američki grad.

Trenutno možete poslušati više od 300 snimljenih epizoda, uz koje je dostupan i popratni tekst na njihovom blogu. Povijest The Bowery Boysa započela je 2007. godine, a o napretku i uspjehu podcasta govori i činjenica kako su 2016. godine izdali i knjigu pod nazivom Adventures In Old New York.

Sky Sports podcasti

Sky Sports jedna je od vodećih sportskih televizijskih kanala u Velikoj Britaniji. Na njihovim stranicama može se poslušati nekoliko različitih podcasta iz sportske domene. Podcasti su posvećeni raznim temama, od nogometa i kriketa, povijesnih postignuća do aktualnih sportskih događanja ili primjerice transfera.

Svaki od podcasta donosi različite domaćine, poput nogometnog trenera Garyja Nevillea, ali i mnogobrojnih gostujućih ličnosti. Epizode obično variraju od 20 do 50 minuta, a uvjereni smo kako svaki ljubitelj sporta ovdje može pronaći nešto zanimljivo.

The Naked Scientists

The Naked Scientists kreirani su prije čak 19 godina, a predstavljaju jedan od svjetski priznatih i nagrađivanih izvora znanstvene komunikacije. Njihova misija jest pružiti svima znanstvene izvještaje i objašnjenja o našem zdravlju, okolišu i planeti kroz aktualne teme poput, primjerice, cjepiva protiv koronavirusa ili učinkovitosti električnih automobila.

Nove epizode izlaze svakih tjedan dana uključujući različite tematike koje uključuju i brojne goste, znanstvenike i eksperte. Epizode traju nešto duže, oko 60 minuta, ali nude zaista iscrpne rasprave iz područja medicine, znanosti i novih tehnologija koje iste uključuju.

 

Preuzeto sa: studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.