I ove godine Hrvatska volontira!

I ove godine Hrvatska volontira!

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira slavi svoju desetu godinu postojanja pod sloganom „Važna društvena mreža“. Iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19 održat će se u razdoblju od 23. do 26. rujna. Cilj kampanje je staviti naglasak na volontiranje i ukazati na njegovu važnost za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Volontiranje proizlazi iz solidarnosti, osjetljivosti za lošiji položaj drugih ljudi i iz želje da se pozitivno utječe na svoju zajednicu. Ono ima pozitivne učinke na pojedinca, zajednicu i društvo u cjelini.

Kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se stvara volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastoji se potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

PRIJAVA AKTIVNOSTI

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri pozivaju organizatore volontiranja da i ove godine organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, posebice članove obitelji, kao i zaposlenike poslovnih organizacija, koji će svojim angažmanom doprinijeti razvoju zajednice u kojima djeluju.

Sve planirane aktivnosti za vrijeme trajanja kampanje Hrvatska volontira prijavljuju se isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti, a moguće je prijaviti i redovne aktivnosti koje će se provoditi u periodu od 23. do 26. rujna 2020.

Planirane volonterske aktivnosti možete prijaviti najkasnije do 18. rujna 2020.

Više informacija možete pronaći na službenim internetskim stranicama kampanje Hrvatska volontira, a Facebook stranica i stranica događanja će vam poslužiti kao izvori novosti i inspiracije pri osmišljavanju volonterskih aktivnosti.

 

Preuzeto sa: www.hrvatska.volontira.vcz.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.