VOLODER – NK TONDACH Bedekovčina

VOLODER – NK TONDACH Bedekovčina

1. Molim te da nam se predstaviš.
Pozdrav, moje ime je Leon Voloder, imam 25 godina, dolazim iz Stubičkih Toplica, trenutno sam zaposlen u Mreži udruga Zagor kao Suradnik na projektima, polaznik sam HNS-ove akademije za trenera i igram za Nogometni klub Tondach Bedekovčina.
2. Koliko dugo igraš nogomet i koja si pozicija?
Nogomet igram od svoje 6. godine i igram na poziciji golmana.
3. Odakle želja baš za tim sportom? Tko te motivirao? Koji su ti uzori i najdraži klub?
Od malena sam uvijek htio biti s loptom, nabijati loptu i igrati se s loptom. Iskreno, sam sebi sam bio najveća motivacija, moji roditelji nisu bili previše sportski tipovi, odnosno, nisu se bavili sportom, ali sam uvijek uživao njihovu veliku podršku u tome što igram nogomet, a i još uvijek imam njihovu veliku podršku. Prva nogometna utakmica koje se sjećam da sam gledao, je bila utakmica kluba kojeg sam navijač i dan danas, Arsenal Football Club iz Engleske. Nogometnih uzora i omiljenih igrača imam više, kako su prolazile godine i kako je nogomet evoluirao, tako su se i moji uzori i omiljeni igrači evoluirali i mijenjali. Pa su tako neki od njih, Thierry Henry, Francesc Fabregas, Jack Wilshere, Aaron Ramsdale, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli, William Saliba, Emile Smith Rowe, Martin Odegaard, Ricardo Kaka, Luka Modrić, Eduardo da Silva…
4. Koji je tvoj najveći uspjeh do sada?
Najveći i najdraži uspjeh je osvajanje lige NSZŽ 2008/2009 s NK Zaprešić, gdje smo u zadnjem kolu pobjedom na domaćem terenu osvojili naslov prvaka. Bili smo nova ekipa, sastavljena na ljeto, ali odličnim vođenjem i treniranjem od gospodina trenera
Ninoslava Kordića, smo ostvarili najveći uspjeh kluba do tada. Uspjeh je još draži i veći, što sam tada, u tom klubu, stekao prijatelje za cijeli život i kada god se vidimo i pričamo o toj sezoni i tome razdoblju, osmijesima nema kraja.
5. Po tvojem mišljenju, bave li se mladi dovoljno sportom?
Mladi se dovoljno bave sportom, ali, isto tako, jako lako odustanu od sporta.
6. Što bi preporučao mladima koji se žele okušati u nogometu, treba li im za to puno pripreme? Koje?
Naravno da treba puno pripreme, bilo da igraju amaterski nogomet ili profesionalni nogomet. Nogomet se razvija takvom brzinom, da praktički svaki dan izađe nešto novo, nova taktika, novi smjerovi, te se dnevno treba educirati i biti spreman na promjene.
I za kraj…
#HMPKI

Autor: Marija Gebert/ Leon Voloder
Fotografija: NK Tondach Bedekovčina /Leon Voloder

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.