8. Znanstveni piknik

8. Znanstveni piknik

Znanstveni piknik najveća je manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj koja se kao neformalno družanje sa znanošću i umjetnošću provodi već osam godina. Ove godine Znanstveni piknik će se održati u perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici u Hrvatskom zagorju, od 27. – 28. rujna 2019. U prekrasnom okruženju dvorca, na otvorenom prostoru, na više od sto izlagačkih/edukatorskih pozicija održavat će se znanstveno popularni program – interaktivne radionice, izložbe, predavanja, prezentacije i sl.

Manifestaciju organiziraju Udruga Profesor Baltazar, Krapinsko-zagorska županija, Grad Donja Stubica, Institut Ruđer Bošković i CARNET. Manifestacija tradicionalno uživa visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba.

Znanstveni piknik ove godine organiziramo u perivoju dvorca Stubički Golubovec i kao najavu destinaciju izgradnje Znanstveno-edukativno-zabavnog centra ZEZ, projekta organizatora koji podrazumijeva potpunu obnovu ovog dvjestogodišnjeg dvorca, hrvatske kulturno povijesne baštine smještene na rubu Parka prirode Medvednica, u fizičkom smislu, i programsku transformaciju u interaktivni znanstveno popularni sadržaj kao globalnu atrakciju za 21. stoljeće.

 

Preuzeto sa: www.znanstvenipiknik.hr

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.