[KAD SE MALE RUKE SLOŽE]

[KAD SE MALE RUKE SLOŽE]

Već smo dosta odmakli od završetka jubilarnog 10. izdanja Jailhouse festivala, no aktivizam mladih koji je od samog početka temelj Jailhouse festivala uvijek je aktualna tema. Iako Nezavisna udruga mladih tijekom godine organizira pregršt aktivnosti na kojima je moguće volontirati, upravo je Jailhouse festival taj koji pobuđuje najveći interes kod mladih.

Jailhouse festival ove je godine oborio rekorde posjećenosti na gotovo svim aktivnostima koje su u sklopu njega održane, a velik je interes bio i među volonterima kojih se ove godine za volontiranje prijavilo više od 30! Jailhouse festival prepun je zabavnih aktivnosti tijekom nekoliko dana trajanja, a uz volontiranje i odrađivanje posla od početka do kraja uz dozu profesionalnosti i odgovornosti, uvijek je prisutna i velika količina smijeha, zabave i dobrih emocija. Ono što je najvažnije, ovdje nema podjele na organizatore i volontere jer je cijela organizacija temeljena na volonterstvu pa tako svi zajedno, uključujući upravljačka tijela Udruge i zaposlenika, rade na svim poslovima jednako, bez obzira na to radi li se o promociji Festivala ili pak težim fizičkim poslovima, čišćenju nakon svakog pojedinog dana i sl. Svi zajedno zasučemo rukave i borimo se da Jailhouse festival svake godine diže ljestvicu u odnosu na onaj prethodni, a da mladi u našoj lokalnoj zajednici, ali i šire, te ostali sugrađani provedu nekoliko vrućih ljetnih dana u Lepoglavi uz pozitivu, veselje, smijeh i zabavu. Tako to biva u civilnom društvu, ali onaj tko nikad nije probao, nikad neće ni znati. Nerijetko se događa da mladi koji su uključeni u volontiranje na pojedinim manifestacijama ili različitim aktivnostima različitih organizatora volontiranja rade sami, dok su organizatori ili i dalje posvećeni organizacijskim poslovima ili pak s druge strane odluče odmoriti jer će netko drugi odraditi taj posao za njih. Da se razumijemo, u podjeli poslova i ovakvom načinu rada nema ničeg lošeg, no prednost civilnog društva i ovakve manifestacije je upravo to – zajedništvo!

I zato nije ni čudo da jednom kad mlada osoba dođe, iskusi volontiranje u sklopu ovakve manifestacije, upozna ekipu i shvati da ima priliku učiti, rasti, razvijati se i uz to se odlično zabaviti, odluči nastaviti svoj rad u civilnom društvu, nastaviti volontirati, učlaniti se u organizaciju i sl.

 

Autor: Renato Vuk

Stavovi i mišljenja autora teksta osobni su i ne odražavaju nužno stavove udruge.

Članak je napisan u sklopu projekta “Lokalni info-centar za mlade Zagor”. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.