Mali savjeti: Putovanje zrakoplovom

Mali savjeti: Putovanje zrakoplovom

Svakodnevno velik broj ljudi putuje zrakoplovom, no nekima taj put predstavlja užitak dok nekima stres. Izbacimo li iz jednadžbe strah od letenja ostaje nam priprema, dolazak na aerodrom te sam let i napokon odlazak s aerodroma.

Stoga prilikom putovanja potrebno je dobro isplanirati put te za lakšu pripremu koristiti nama dostupne tehnologije, u ovom slučaju mobitel. Prijavljivanje na let tzv. Check in najbolje je obaviti iz aplikacije avioprijevoznika te vam navedena aplikacija nudi i mnoštvo važnih podataka, npr. Lokalno vrijeme, vremenska zona, dodatne informacije o odredištima i sl.

Kako bi vam put bio užitak potrebno se mudro pakirati, stoga prilikom kupovine karte provjerite kakvu vrstu prtljage možete ponijeti (check in ili carry on), te koliko vam je stvarno potrebno stvari.

Prilikom svojih putovanja prednost dajem „carry on“ dakle malom koferu/torbi koju mogu nositi sa sobom u zrakoplov jer me ubrzava prilikom dolaska i odlaska s aerodroma. Korištenjem online check-in izbjegavamo red za predaju prtljage te idemo direktno na kontrolu i čekamo ukrcaj. No postoji ograničenje, svaka kompanija ima drugačija pravila koliko velika/teška smije biti torba s kojom putujete. Isto tako postoji i ograničenje o unosu tekućina i „opasnih“ stvari koje je više-manje univerzalno te ga se zbog lakšeg puta potrebno pridržavati.

Nadalje u zrakoplovu ovisno o kompaniji i dužini leta može a i ne mora biti neka vrsta zabave stoga je pametno pripremiti se za let, ako mislite spavati odlični su mali jastuci za napuhavanje koji se mogu kupiti putem interneta za svega nekoliko eura a stanu u džep.  Ukoliko niste ljubitelj spavanja na putu pametno je pripremiti neko štivo za čitanje ili na mobilni uređaj spremiti dio glazbene kolekcije ili poneki film.

 

 

Autor: Dubravko Šopar

Photo by  John McArthur on Unsplash

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.