Intervju s majkom mlade osobe koja je nastradala u prometnoj nesreći

Intervju s majkom mlade osobe koja je nastradala u prometnoj nesreći

Mreža udruga Zagor je organizirala provedbu intervjua s majkom mlade osobe koja je nastradala u prometnoj nesreći. Intervju možete pročitati u nastavku:

„Moj sin se ne sjeća detalja prometne nesreće pa ću Vam reći kako je prošao taj dan. Dogodilo se je to u kasno ljeto ove godine. Cijeli dan prije prometne nesreće, družio se je s prijateljima te su, kako bi se reklo u našem kraju „imali pečenju“. Dečki i cure su pekli kukuruz te su se družili uz glazbu i piće. Rekao je da po danu nije pio. Kako je moj sin inače uzoran, završio je redovno srednju školu ove godine u 5.mj, položio je vozački ispit bez nekih većih teškoća, uvijek se brine o dvoje mlađe braće, suprug i ja smo mu odlučili dati auto i navečer kad je išao na jedan rođendan. Na rođendan je povezao i svojeg mlađeg brata i prijateljicu. Na rođendanu su se zabavljali uz glazbu te se je popila i koja čaša više. Rekla bih da se je skupilo puno mladih koji ne znaju još svoje granice. Fešta je trajala do kasno u noć. Iako je popio, odlučio je povesti svoju prijateljicu oko 5 sati ujutro kući. Ona se je nevoljko vozila s njim kući, uz obećanje da će se laganim tempom, čim ju odveze kući, poći kući te joj javiti na mobitel da je stigao. Moj sin se nije javljao prijateljici na mobitel pa je ona kontaktirala prijatelje sa rođendana i brata koji su kontaktirali mene i supruga da mi nema sina. Suprug i ja smo se odmah uspaničili, znali smo da nešto nije dobro. Ostala sam doma s drugim sinom, dok je suprug otišao sa prijateljem u potragu. Brat i prijatelj sa rođendana su ga našli oko 20 do 6. Drugi sin je odmah briznuo u plač i „doživio šok“ kad ga je vidio. Krvi je bilo sa svih strana, auto je bio uništen do kraja. Odmah su nazvali hitnu, supruga koji ga je isto tražio i mene doma. Pokušavali su maknuti lim sa auta, nije išlo. Hitna je stigla izrazito brzo, u roku 7 minuta. Suprug je došao brzo po mene, ali on nije mogao dalje voziti od panike. Tako da sam do bolnice vozila ja. Nisam mogla doći do bolnice, a da nisam usput išla pogledati auto. Nisam vjerovala onom što vidim svojim očima. U bolnici su nam rekli da je imao alkohola u krvi, da je ili od alkohola ili od umora, ali najvjerojatnije kombinacije jednog i drugog zaspao, imao nogu na gasu i sletio sa ceste. Situacija je bila loša. Imao je jake ozljede rebara, pluća, jetra su bila uništena, uz sve to spominjali su ozljede mozga i unutarnje krvarenje. Ni liječnici nisu znali što da nam kažu, osim da čekamo. Svi smo se pitali hoće li preživjeti. Čak su nas puštali u intenzivnu da ga vidimo, iako je to inače zabranjeno. Sve je to trajalo 3 dana. Onda se je stanje malo popravilo. Dva tjedna je bio u induciranoj komi. Bojali smo se svi da ne pokupi bakteriju. S vremenom, prebačen je na odjela za akutnu neurologiju. 10 dana je bio doma pa je dobio odobrenje za rehabilitaciju, ovdje u Krapinskim Toplicama. Sad smo već 2 mjeseca tu. Moj sin više nije isti, ima problema s motorikom, pamćenjem, drugačiji je, prije je bio više emotivan. Osjeća napredak, ali pitanje je hoće li se vratiti na staro.“

Svoju priču podijelila  je majka sina koji je doživio prometnu nesreću pod utjecajem konzumacije alkohola prije nekoliko mjeseci.

Izvor podataka nastradalog u prometnoj nesreći: Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice

Intervju je proveden u okviru projekta „Bez promila“ kojeg provode Mreža udruga Zagor, Policijska uprava krapinsko-zagorska, udruga Regenerator i Krapinsko-zagorska županija, a sufinanciran je od strane Ministarstva unutarnjih poslova kroz provedbu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.