SOCIJALA FESTIVAL u Petrinji

SOCIJALA FESTIVAL u Petrinji

Udruga IKS četvrtu godinu zaredom „Socijala festival“ u Petrinji. Riječ je o festivalu koji je nastao kao potreba za socijalizaciju i ljetni program za mlade u Petrinji i okolici a nastao je upravo kao inicijativa aktivnih mladih lokalnih volontera.

S’obzirom da mladi nisu imali financijsku podršku festival su kreirali tako da je on „socijalni“ odnosno da sve što naprave i što se dešava na festivalu je dobrovoljno, volonterski odnosno bez ikakve financijske kompenzacije svim onima koji sudjeluju u festivalu.

Lokalni volonteri su se bacili na posao a vrlo brzo su im se pridružili i međunarodni volonteri Europske Volonterske Službe (EVS) koji tijekom 2 mjeseca boravka u Petrinji od srca pomažu u pripremi festivala.

Osim što pomažu lokalnim volonterima, međunarodni volonteri pripremaju i svoj program te na taj način obogaćuju sadržaj i doživljavaju zaista vrijedno životno iskustvo.

„Socijala festival“ svake godine okuplja oko 10 EVS volontera iz različitih zemalja, trenutno imamo volontere iz: Italije, Portugala, Španjolske i Francuske. Često su to mladi iz zemalja u kojima je osjećaj za volonterstvo razvijeno i gdje mladi svako ljeto traže prilike za besplatno i korisno međunarodno iskustvo tijekom ljetnih praznika. Organizacija festivala za druge mlade i sudjelovanje u istom kroz spoj glazbe, zabave i različitih edukativno-kreativno- sportskih aktivnosti je odličan recept za kvalitetno provedeno vrijeme tijekom ljeta a uz to upoznaš i puno novih ljudi, stekneš nove međunarodne prijatelje i svašta nešto naučiš / iskusiš.

Tako se to radi pa hajte i vi mladi iz RH nemojte sjediti doma, odite i vi negdje volontirati i upoznajte čari zajedničke Europe.

 

Autor: Borisz Negeli

Stavovi i mišljenja autora teksta osobni su i ne odražavaju nužno stavove udruge.

Članak je napisan u sklopu projekta “Lokalni info-centar za mlade Zagor”. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.