Međunarodna mobilnost mladih kao dodatak sadržaja u lokalnoj zajednici

Međunarodna mobilnost mladih kao dodatak sadržaja u lokalnoj zajednici

Ova zima u našoj udruzi je veoma aktivna, redaju se aktivnosti za aktivnostima kojima promoviramo međunarodnu mobilnost mladih i podižemo kvalitetu života u lokalnoj zajednici kroz sadržaje za lokalno stanovništvo koje pripremaju strani EVS volonteri uz podršku osoblja i lokalnih volontera udruge IKS.

U prosincu udruga IKS je obilježila zasebno međunarodni dan volontera uz bogat program koji su više od mjesec dana pripremali strani volonteri iz Italije, Portugala, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Francuske i Makedonije.

Tako su tijekom programa EVS volonteri svirali i pjevali okupljenim Petrinjcima a posebno je bilo zanimljivo kada su strani volonteri pjevali recimo pjesmu „Buđav lebac“ od grupe S.A.R.S. a pošto naravno ne znaju hrvatski oni su mjesec dana učili tekst i vježbali pjevanje tako da je na kraju to bilo urnebesno zabavno.

Osim toga EVS volonteri pripremili su i interaktivnu igru za sve prisutne kojih je bilo oko 100. Igra se sastojala od podjele posjetitelja u 7 grupa čiji je zadatak bio da pronađu što više papirića sa imenima lokalnih volontera koji su volontirali u udruzi IKS, a bilo ih je više od 250 u tijeku 2018. Ta imena morali su zabadati na panoe sa pripremljenim imenima istih volontera. Fora u svemu tome je bila da su imena volontera bila sakrivena u gomili balona, međutim nije u svakom balonu bilo ime već samo prazni papiri u boji.

Nadalje je večer bila zabavna a u nju su bili uključene razne generacije od najmlađih do onih starijih.

Autor: Borisz Negeli

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.